Zonnepanelen financieren, hoe werkt dat?

Hypotheek

Kiezen voor een energiezuinige investering is kiezen voor financiële voordelen. Naast een verlaging in de maandelijkse energielasten zijn er meer financiële meevallers voor in de portemonnee.

Stel je voor je gaat verhuizen en je kiest ervoor om energiezuinige investeringen te doen zoals zonnepanelen.

Dan kan je hiervoor een hypotheek afsluiten. Je leencapaciteit wordt verhoogd tot maximaal € 9.000. Als je je huis nog energiezuiniger maakt (nul op de meter), dan kan dit voordeel zelfs oplopen tot €25.000.

Het maakt niet uit of het nu gaat om een bestaande woning of een nieuwbouwwoning.

Aangezien duurzaamheid steeds belangrijker wordt, zijn er zelfs geldverstrekkers die je nog wat extra’s bieden, ze geven namelijk extra rentekorting op het reguliere rentetarief.

De korting verschilt per geldverstrekker en is afhankelijk van hoe energiezuinig de woning is.

Persoonlijke lening of doorlopend krediet

Als je geen nieuwe hypotheek wilt afsluiten voor je zonnepanelen dan kun je ook kiezen uit een persoonlijke lening of een doorlopend krediet. Welke je kiest, hangt af of je al weet hoeveel geld je gaat lenen en of je een
variabele rente wilt.

Bij een persoonlijke lening leen je eenmalig een bedrag dat je binnen bepaalde tijd terugbetaald. Voor deze periode staat de rente al vast. Deze lening is handig als je al weet hoeveel je wilt lenen.

Een doorlopend krediet is een goede idee als je nog niet weet hoeveel geld je nodig hebt. Zo neem je alleen het geld op als je het echt nodig hebt. De rente van deze lening is variabel en kan dus stijgen of dalen.

Bespaarbudget

Je kunt ook gebruik maken van het Energiebespaarbudget. Dat houdt in dat je zes procent extra mag lenen
voor de aankoop van je huis. De voorwaarde is dat je deze extra lening inzet voor energiebesparende
voorzieningen, zoals zonnepanelen of een zonneboiler.

Financieel advies op maat

Heb je interesse in het aanschaffen van zonnepanelen en wil je meer weten over welke financiering het beste past bij jou?

Neem dan contact op met Leonie Niemeijer van Alders Financieel Advies. Zij informeert je graag over welke financiering geschikt is voor jouw situatie en welke financiële voordelen van toepassing kunnen zijn voor jou.

ik wil financieel advies!

Voor- en achternaam

Telefoonnummer

ZonnepanelenTesla Powerwall

ZONNEPANELEN ALS DAK?

Zonnepanelen kunnen geïntegreerd worden in het dak van je woning. Dit geeft optisch een fantastisch resultaat en zorgt zelfs voor minder kosten. Je hoeft immers minder dakbedekking of dakpannen te plaatsen omdat de zonnepanelen ook als dak functioneren.

Je woning krijgt hierdoor een nog mooiere uitstraling wat de waarde flink ten goede komt.

Een slim huis laten bouwen

De techniek staat niet stil, er zijn veel mogelijkheden om je huis “slim” te maken om zo te zorgen voor meer luxe en een grotere besparing op je energierekening.

Denk aan je verwarming die vanzelf uit gaat zodra je weg bent, of aan lampen die vanzelf uit gaan als je deze vergeten bent.

Je huis is bijzonder en het leert je echt kennen.

SLIMMER OMGAAN MET ENERGIE

Meer luxe en comfort voor jezelf en je huis. Ga slimmer om met energie en wees klaar voor de toekomst.

Veel gestelde vragen

Duurzaam verbouwen via je hypotheek

De investering voor het duurzaam bouwen of verbouwen van je woning kun je vaak meefinancieren in je hypotheek. Heb je het maximale hypotheekbedrag bereikt? Het is dan misschien mogelijk om een extra hypotheek te krijgen voor energiebesparende oplossingen omdat je energierekening hierdoor verlaagt word. Er zijn 2 regelingen voor een extra hypotheek bij zonnepanelen, in de volgende vragen lees je hier meer over.

Extra hypotheek bij zonnepanelen of energiebesparende oplossingen

Je koopt een huis waarmee je mogelijkheden hebt om te besparen op energie. Je kunt denken aan zonnepanelen, energiemanagement, energie opslag met bijvoorbeeld de Tesla Powerwall, een zonneboiler, gevelisolatie of het aanschaffen van een HR ketel. Een aantal hypotheek verstrekkers bieden mogelijkheden om hier een extra hypotheek voor op te nemen of om je huidige hypotheek te verhogen.

De kosten die je bespaart op je energierekening door bijvoorbeeld zonnepanelen, kun je gebruiken om een deel of alle lasten van je hypotheek te betalen. Hypotheek verstrekkers hebben wel een aantal voorwaarden waar je aan moet voldoen, denk aan een minimaal inkomen en een maximale waarde van je woning. Wij kunnen je hierbij helpen om te kijken naar de beste mogelijkheden.

Extra ruimte bij een nul op de meter woning

In een Nulopdemeter-woning verbruikt het huishouden minder energie dan het huis opwekt. Bij het kopen of verbouwen van een nul op de meter woning kun je vaak een flink bedrag als extra hypotheek krijgen. Om voor deze extra hypotheek in aanmerking te kunnen komen dien je wel te beschikken over een bepaald inkomen. Dit verschilt per hypotheek verstrekker.

Via een energieprestatecertificaat moet je kunnen aantonen dat er daadwerkelijk sprake is van een nulopdemeter woning. Wij kunnen je hierin adviseren welke mogelijkheden er zijn om dit te bereiken. Vaak is het een combinatie van zonnepanelen, een warmtepomp, energiemanagement oplossingen en een thuisbatterij zoals de Tesla Powerwall. De extra hypotheek dien je te gebruiken om deze producten aan te schaffen.

Een energiezuinig huis

Als je beschikt over een energiezuinig huis met bijvoorbeeld zonnepanelen, een thuisbatterij en andere energiebesparende oplossingen dan kan dit erg veel voordeel opleveren. Het is daarom aantrekkelijk om dit via je hypotheek te financieren. Je draagt bij aan een beter milieu en je bespaart flink op je energierekening. Ook met een verbouwing kun je een woning energiezuinig maken, deze verbouwen is uiteraard te financieren middels een extra hypotheek of energiebespaarlening.

Financiering via een hypotheek is een stuk aantrekkelijker, zonnepanelen verdienen zich vaak binnen 8 jaar terug en de besparing is vaak hoger dan de rente van je hypotheek.

Een energiezuinige woning kopen

Koop je, of heb je een woning met een energieklasse A of hoger? Je kunt dan in veel gevallen een hypotheek afsluiten tot bijvoorbeeld 106% van de waarde van de woning. Hier zit vaak een maximaal bedrag aan vast, dit verschilt per aanbieder. Hoeveel je extra kunt lenen hangt af van jouw situatie, er wordt gekeken naar je inkomen, je vaste lasten en de woonlasten per maand.

Zonnepanelen verhogen daarnaast ook de waarde van je woning, zo heb je snel je investering terugverdient mocht je de woning weer gaan verkopen.

Rekenvoorbeeld:

Je koopt een woning voor € 196.000,-*
Je mag normaliter max. 102% van de woningwaarde financieren binnen de hypotheek € 199.920,-
Op basis van je inkomen kunt je lenen € 200.000,-
Om de energiebesparende maatregelen door te kunnen voeren heb je nodig € 15.000,-
Voor de aankoop inclusief de besparende maatregelen heb je dus nodig € 211.000,-
Energielabel

Het energielabel voor woningen geeft kopers en huurders inzicht in hoe energiezuinig een huis is in vergelijking met soortgelijke woningen: van klasse A (groen, zeer zuinig), tot en met G (rood, zeer onzuinig).

Begin 2015 hebben vijf miljoen Nederlanders een voorlopig energielabel voor hun huis ontvangen. Bij de verkoop van je woning heb je een definitief energielabel nodig. Dit kun je makkelijk online regelen door het beantwoorden van een aantal vragen. Als je bijvoorbeeld zonnepanelen hebt dan kun je dit aangeven, hierdoor bepaald het systeem welk label jouw woning krijgt.

Mocht je een hoger energielabel willen krijgen dan kunnen wij je helpen bij het kijken naar de beste oplossingen. Zonnepanelen kunnen er bijvoorbeeld voor zorgen dat je direct een klasse omhoog gaat, energiemanagement oplossingen verhogen deze klasse nog meer en met een thuisbatterij van bijvoorbeeld Tesla sta je vaak direct bovenaan.

WIJ HELPEN JE VERDER

Laat je adviseren over alle mogelijkheden en maak je huis energiezuinig. Met een vrijblijvend adviesgesprek krijg je direct inzicht in jouw eigen mogelijkheden.

Wat zeggen onze klanten?

Erg blij met het advies.

Dit had ik met mijn vrouw veel eerder moeten doen, heel erg blij met deze service!

P.T. de Ruiter

Erg tevreden.

Erg tevreden met het hypotheekadvies van OUXO, zeker een aanrader.

C. Engberts

Snel geregeld!

Alles ging erg snel en goed geregeld, een nieuw huis met zonnepanelen. Super.

Willem
GRONINGEN | DRENTHE | FRIESLAND | OVERIJSSEL | FLEVOLAND | GELDERLAND | UTRECHT | NOORD-HOLLAND | ZUID-HOLLAND | ZEELAND | NOORD-BRABANT | LIMBURG
Wat vinden onze klanten?
Review Datum
Reviewed Product
Hypotheek Zonnepanelen
Beoordeling
51star1star1star1star1star