Nissan onthult een ijscowagen op zonne-energie zonder uitstoot

Om de Clean Air Day van het Verenigd Koninkrijk te vieren, heeft Nissan een indrukwekkende elektrische ijscowagen onthuld die nul emissies genereert en onderweg een verscheidenheid aan koele en verfrissende ijssmaken serveert. Het busje is een volledig elektrisch voertuig geïnstalleerd met twee Nissan Energy ROAM-powerpacks en zonnepanelen op het dak om het busje van stroom te voorzien, evenals de apparatuur aan boord die helpt om het heerlijke ijs lekker koud te houden.

Er gaat niets boven een koud ijsje om af te koelen op een warme zomerdag. Maar het probleem met de meeste conventionele ijswagens is dat ze nog steeds op schadelijke diesel rijden. Bovendien moeten veel oudere vrachtwagenmodellen de motoren draaiende houden om de ijsvriezers van stroom te voorzien, waarbij ze de hele dag schadelijke koolstofdioxide-emissies uitstoten.

Nu hoopt Nissan met zijn nieuwe ontwerp voor een prototype zonder uitstoot een revolutie teweeg te brengen in de mobiele ijssector door een alternatief te bieden voor leveranciers die hun CO2-voetafdruk willen verkleinen.

Gebaseerd op de e-NV200, het 100% elektrische LCV-model van Nissan, werd het prototype gebouwd met behulp van lithium-ioncellen die werden teruggewonnen uit de eerste generatie elektrische voertuigen van Nissan. De motor van de bestelwagen werkt op een batterij van 40 kWh, terwijl de ijsapparatuur wordt aangedreven door het draagbare power pack van Nissan, ROAM.

Om zijn droom van het creëren van een volledig duurzame ijscowagen waar te maken, werkte Nissan samen met de Schotse ijsmaker, Mackie’s – een bedrijf dat wind- en zonne-energie gebruikt om zijn heerlijke ijsjes te maken. Hierdoor is Nissan niet alleen in staat om een ​​betere, milieuvriendelijkere manier te bieden om ijs te verkopen, maar is het ook in staat om een ​​volledig milieuvriendelijk systeem te bieden, wat betekent dat het ijs groen is van ‘sky to scoop’.

Geef een reactie

× Available on SundayMondayTuesdayWednesdayThursdayFridaySaturday