Toyota test een nieuw Prius-model dat op zonne-energie draait

Toyota heeft aangekondigd dat de officiële testen van zijn Prius op zonne-energie eind juli 2019 zullen beginnen. Proeven die plaatsvinden in de regio Tokio zullen het rijbereik en de brandstofefficiëntie testen van het automodel, dat is uitgerust met een hoog rendement zonnepanelen. De samenwerking met Toyota voor het testen is de fabrikant van elektronische producten Sharp Corporation en NEDO, een Japanse overheidsinstantie die zich richt op het bevorderen van onderzoek naar milieu- en energietechnologie.

De demo-auto geproduceerd voor proeven op de openbare weg zal een zonnepaneel bevatten dat is gemaakt door Sharp en is ontwikkeld voor een door NEDO geleid project. Dankzij het dunne ontwerp van de efficiënte panelen kon Toyota deze op het dak, de kap en de achterklep van het nieuwe model installeren om de efficiëntie te verbeteren. Het nieuwe en verbeterde gebruik van deze panelen betekent dat de auto een conversie-efficiëntie van meer dan 34 procent kan bereiken en een indrukwekkend vermogen van 860 watt kan leveren.

Afgezien van de duidelijke milieuvoordelen van het gebruik van zonne-energie in auto’s, kan de Supercharged Prius ook consumenten een verbeterd bereik bieden. Volgens een onderzoek van Volvo ondervond 65 procent van de bestuurders van elektrische voertuigen ‘bereikangst’ na de aanschaf van een EV, waardoor dit een van de belangrijkste redenen is waarom potentiële kopers van elektrische voertuigen aarzelen om er een te kopen. De angst is begrijpelijk – wat als je stroom opraakt in het midden van nergens met geen laadstation in zicht? De toepassing van auto’s op zonne-energie kan deze zorgen verminderen, omdat dit Toyota Prius-demomodel zowel tijdens het parkeren als tijdens het rijden wil opladen.

Toyota zal de testritten evalueren op het aantal keren dat de auto moet worden opgeladen en de vermindering van de CO2-uitstoot en de resultaten delen met NEDO en Sharp terwijl de samenwerkingsgroep blijft werken aan het verbeteren van de duurzaamheid van transport.

Geef een reactie

× Available on SundayMondayTuesdayWednesdayThursdayFridaySaturday