Wat is een zonnepaneel?

Een zonnepaneel is een paneel dat bestaat uit een collectie van zonnecellen. Overdag wordt het gratis zonlicht omgezet in duurzame energie. De zon hoeft niet persé volop te schijnen, ook bij een bewolkte lucht wordt er energie opgewekt.

Het vermogen van een zonnepaneel wordt gemeten in Wattpiek (Wp) Een zonnepaneel produceert gelijkstroom (DC). Een omvormer zet de gelijkstroom om naar wisselstroom (AC) zodat de gratis opgewekte energie  bruikbaar is in uw huis.

FAQ

 1. Met zonnepanelen kunt u flink besparen op uw energierekening
 2. Zonnepanelen zijn duurzaam en milieuvriendelijk
 3. De waarde en het energielabel van uw woning wordt sterk verhoogd
 4. Zonnepanelen hebben een lange levensduur en zijn onderhoudsarm
 5. Na de aanschaf van de zonnepanelen ontvangt u de BTW weer terug
 6. Investeren in zonnepanelen levert meer rendement dan sparen bij de bank

Er zijn nogal wat variabelen die bepalen welke zonnepanelen het beste zijn voor uw specifieke situatie. Ten eerste dient u een berekening te maken hoeveel capaciteit u denkt nodig te zijn. De cijfers van uw jaarlijkse energierekening kunnen u daarbij helpen.

Het type woning en de ligging zal de keuze verder beïnvloeden.  Woont u in een vrijstaande woning, een 2 onder 1 kap, een hoekwoning, een tussenwoning, een bedrijfspand of een appartement of flat ? Staat uw huis met het dak op het zuiden, oosten, westen of noorden ? Heeft u schaduw van gebouwen of bomen op uw dak ? Heeft u genoeg ruimte op uw dak ? Heeft u een platdak of schuine daken ?

Gebruikt u 1-fase of 3-fase stroom vanuit uw meterkast ? Op welke wijze kan de extra bekabeling worden aangelegd van zonnepanelen naar de omvormer(s) en van omvormer(s) naar de meterkast ? Denkt u aan een thuisaccu ?

Natuurlijk is de opbrengst (Wp) per zonnepaneel erg belangrijk. Evenals de kleur en het uiterlijk van het paneel. Wij kunnen u helpen met de keuze uit het enorme aanbod.

Dit hangt af van het aantal kWh dat u wilt gaan opwekken. Stel dat u 3000 kWh wilt opwekken, dan bent u ongeveer 10 300 WP zonnepanelen nodig. Omdat de ligging van de zonnepanelen en de hellingshoek bijna nooit helemaal perfect zijn, treed er altijd een deel verlies op. Het kan daarom handig zijn om 1 of 2 extra zonnepanelen te plaatsen om dit verschil te compenseren. Natuurlijk kunt u ook denken aan zonnepanelen met een hoger vermogen, de opbrengst per m2 aan oppervlakte gaat hierdoor omhoog.

 

Er zijn erg veel omvormers op de markt, elk met hun voor en nadelen, met langere en kortere levensduren en met meer en minder efficiëntie. Het vermogen van de omvormer wordt aangepast op het vermogen van de zonnepanelen.

De omvormer is het hart van uw zonnepanelen systeem. Het is erg belangrijk om goed na te denken over deze keuze, zodra deze keuze gemaakt is dan kunt u niet zomaar wisselen van omvormer zonder veel kosten te maken. Elk type omvormer heeft zijn voor- en nadelen, laat u hierover goed adviseren door een adviseur. Via een aantal simpele vragen kunnen wij snel uitzoeken wat uw wensen zijn en welk systeem het beste bij uw situatie zou passen.

Wilt u advies of een offerte ontvangen?

Vul onderstaand  formulier in en we nemen binnen 24 uur contact met u op.

  Contactgegevens

  Voor- en achternaam

  E-mailadres

  Telefoonnummer

  Straatnaam + Huisnummer

  Woonplaats

  Postcode

  Aanvullende informatie/vragen


  Waarom kies ik voor zonnepanelen van OUXO?

  We hebben veel ervaring in het plaatsen van zonnepanelen, omvormers en thuis accu’s. We bieden enkel kwalitatief goede en duurzame producten, zodat u als klant altijd beschikt over het juiste systeem.

  Producten worden zorgvuldig door ons geselecteerd en het systeem wordt samen met u ontworpen. We creëren een slim systeem waarmee u voorbereid bent op de toekomst. Spijt krijgen van een gemaakte keuze kunnen we zo voorkomen.

  Wat kan ik besparen met zonnepanelen?

  Stel een zonnepaneel levert gemiddeld ongeveer 300 WP aan vermogen. Dat is dan 300 kWh stroom per jaar, per paneel, in de meest perfecte situatie. Elke situatie is anders en er zal bijna altijd een deel verloren gaan vanwege de omvormer, bekabeling, een niet perfecte oriëntatie op het zuiden en een niet perfecte hellingshoek. Laat u daarom altijd goed adviseren over de beste mogelijkheden zodat u het meeste uit uw zonnepanelen kunt halen.

  Zonnepanelen gaan ongeveer 25 tot 30 jaren mee. Afhankelijk van kwaliteit, onderhoud en weersomstandigheden kan dit zelfs nog jaren langer zijn.

  Wat zijn jullie voordelen?

  Als u zonnepanelen bij ons aanschaft dan brengt dit natuurlijk voordelen met zich mee. U kunt hierbij denken aan:

  • Het niet hoeven doen van een aanbetaling

  • We bewaken uw systeem en opbrengst op afstand

  • Altijd een eerlijk en duidelijk advies

  • Systeemgarantie tot wel 20 jaar

  • Enkel hoogwaardige producten

  • Geheel ontzorgt, een service van A tot Z

  • Als eerste toegang tot de nieuwste technieken

  • Uitbreiding met energieopslagsystemen / thuisaccu’s / thuisbatterijen

  • Toegang tot onze 24/7 storingsdienst

  Groningen | Drenthe | Friesland | Overijssel | Flevoland | Gelderland | Utrecht | Noord-Holland | Zuid-Holland | Zeeland | Noord-Brabant | Limburg