Wat zijn glas glas zonnepanelen?

In de wereld van duurzame energie zijn glas-glas zonnepanelen een revolutie op het gebied van zonne-energie technologie. Deze innovatieve zonnepanelen onderscheiden zich door hun unieke constructie waarbij zowel de voor- als achterkant van het paneel uit glas bestaat. Deze dubbele glaslaag biedt niet alleen een superieure bescherming tegen fysieke schade en weersinvloeden, maar draagt ook bij aan een langere levensduur en een hogere energieopbrengst in vergelijking met de traditionele glas-folie zonnepanelen.

Glas-glas zonnepanelen zijn ontworpen om de tand des tijds te doorstaan. Ze zijn bestand tegen zware weersomstandigheden zoals hagel, sneeuw, en extreme hitte, waardoor ze een uitstekende keuze zijn voor installatie in uiteenlopende klimaten. Dankzij de robuuste constructie is de kans op vochtindringing, delaminatie, en andere veelvoorkomende problemen die de efficiëntie en levensduur van zonnepanelen beïnvloeden, aanzienlijk verminderd.

Lees verder

Wat zijn nog meer voordelen?

Een ander belangrijk voordeel van glas-glas zonnepanelen is hun vermogen om een hogere energieopbrengst te behouden gedurende hun gehele levensduur. Waar traditionele zonnepanelen na verloop van tijd tekenen van slijtage en een verminderde efficiëntie kunnen vertonen, zorgen glas-glas zonnepanelen voor een stabielere en langdurigere energieproductie. Dit betekent dat huiseigenaren en bedrijven kunnen rekenen op consistente prestaties en energiebesparingen op lange termijn.

Bovendien dragen de esthetische voordelen van glas-glas zonnepanelen bij aan hun populariteit. Hun strakke, moderne uitstraling past naadloos op zowel residentiële als commerciële daken, wat ze niet alleen functioneel aantrekkelijk maakt, maar ook visueel.

Lees verder

Samenvattend combineren glas-glas zonnepanelen duurzaamheid, hoge prestaties, en esthetiek in één hoogwaardige oplossing voor zonne-energie. Ze vertegenwoordigen de voorhoede van zonne-energietechnologie en bieden een veelbelovende weg naar een duurzamere en energiezuinigere toekomst. Met hun opkomst als een vooraanstaande keuze voor zowel nieuwe als vervangende installaties, is het duidelijk dat glas-glas zonnepanelen een belangrijke rol spelen in de transitie naar groenere energiebronnen.

Voordelen van glas glas zonnepanelen

Langere levensduur

Waar traditionele zonnepanelen een gemiddelde levensduur van 25 tot 30 jaar hebben, kunnen glas-glas zonnepanelen wel tot 40 jaar of langer meegaan. Deze duurzaamheid is te danken aan de dubbele glasconstructie, die de panelen beschermt tegen milieu-invloeden en fysieke schade.

Hogere efficiëntie

Glas-glas zonnepanelen behouden hun efficiëntie beter over tijd. Traditionele zonnepanelen kunnen elk jaar tot 0,5-1% van hun efficiëntie verliezen, maar bij glas-glas zonnepanelen is dit verlies significant minder. Dit betekent dat ze gedurende hun gehele levensduur meer energie kunnen opwekken, wat leidt tot grotere energiebesparingen.

Betere weerstand

Dankzij de robuuste glas-glas constructie zijn deze zonnepanelen uitzonderlijk bestand tegen zware weersomstandigheden zoals hagel, sneeuwstormen en extreme hitte. Deze veerkracht maakt ze bijzonder geschikt voor installatie in gebieden met uitdagende weersomstandigheden.

Lagere degradatie

Glas-glas zonnepanelen kennen een lagere degradatiesnelheid dan hun glas-folie tegenhangers. Dit betekent dat de capaciteit om energie op te wekken veel langzamer afneemt, wat resulteert in een hogere totale energieopbrengst over de levensduur van de panelen.

Esthetische voordelen

Naast hun functionele superioriteit bieden glas-glas zonnepanelen ook esthetische voordelen. Ze hebben een strak en modern uiterlijk dat goed past bij diverse soorten gebouwen en daken, zonder in te boeten op prestatie of duurzaamheid.

Betere brandveiligheid

De dubbele glaslaag biedt een betere bescherming tegen vuur in vergelijking met traditionele zonnepanelen. Dit verhoogt de veiligheid van het gebouw en vermindert het risico op brandschade.

Economische voordelen

Naast hun duurzaamheids- en efficiëntievoordelen, bieden glas-glas zonnepanelen aanzienlijke economische voordelen. Deze voordelen strekken zich uit over de gehele levensduur van de installatie, wat resulteert in significante besparingen en een hoger rendement op de investering. Hier volgt een uitleg van deze economische voordelen, aangevuld met een voorbeeldberekening om de potentiële financiële impact te illustreren.

Langere garantieperiodes

Fabrikanten van glas-glas zonnepanelen bieden vaak langere product- en vermogensgaranties, soms tot wel 30 jaar. Dit in tegenstelling tot de 10-25 jaar die gebruikelijk zijn voor glas-folie panelen. Deze uitgebreide garanties beschermen de investering van de koper en garanderen een minimale energieopbrengst over een langere periode.

Minder onderhoud en reparaties

De robuuste constructie van glas-glas zonnepanelen betekent dat ze minder vatbaar zijn voor schade en slijtage. Dit resulteert in lagere onderhouds- en reparatiekosten gedurende de levensduur van de panelen. Bij wel een mogelijk defect worden de onkosten voor het vervangen van het paneel zelfs vergoed.

Hogere energiebesparingen

Door de lagere degradatiesnelheid en hogere efficiëntie blijven glas-glas zonnepanelen meer energie opwekken, jaar na jaar. Dit leidt tot aanzienlijk hogere energiebesparingen in de loop van de tijd. De terugverdientijd zal dan wel iets langer zijn, de besparing na 25 of zelfs 40 jaar zal vele malen hogen zijn.

Onze glas glas merken

Maak kennis met onze verschillende glas glas merken. Ieder merk heeft zijn specifieke toepassing, voordelen en specificaties. Laat ons je adviseren zodat jij de juiste keuze maakt tussen de verschillende glas glas zonnepanelen.

Vraag je offerte aan
Solarwatt ouxo

Meer informatie ontvangen?

Vul onderstaand je gegevens in en we nemen contact met je op.

  Je naam

  Email

  Telefoonnummer

  Adresgegevens

  Postcode

  Woonplaats

  Over welke producten wil je informatie?

  Overige informatie