Wij maken een huis dat meer rekening met je houdt.

Je huis is heel bijzonder, je bent er veilig, warm en op je gemak. Maar wat als je huis je écht leert kennen? Dat het weet wat je prettig vindt?

Stel je eens voor dat je huis je kan helpen, dat het dingen voor je kan doen. Zoals de verwarming lager zetten. Of je waarschuwen als er iets aan de hand is. Wij maken je huis beter.

Bestel nu

Je energie binnen handbereik.

Met Enphase MyEnlighten heb je zelf de touwtjes in handen. Met als doel minder afhankelijk van je energie leverancier worden. Wanneer je Enphase Home Energy Solution en Nest-thermostaat verbonden zijn in één dashboard, kun je de energie in je huis precies afstemmen op je eigen wensen.

Enphase en Nest werken naadloos samen.

Heb je nog vragen over de NEST thermostaat?

Hieronder vind je een aantal veelgestelde vragen, heb je nog meer vragen? Neem dan contact met ons op

Betrokken producten: Nest-rapport, Nest Protect, 2e gen Nest Learning Thermostat, 1e gen Nest Learning Thermostat (US/CA)

Het Nest-rapport is een maandelijkse e-mail met samenvattingen van je energieverbruik, veiligheidsactiviteiten en meer van alle Nest Learning Thermostats en Nest Protects in je Nest-account. Je ziet ook hoe je het doet in vergelijking met andere Nest-gebruikers en ontvangt tips om je te helpen energie te besparen en veilig te blijven.

Het Nest-rapport bevat twee hoofdgedeelten: de Energiesamenvatting geeft klanten met Nest Thermostats informatie over hun energieverbruik van de afgelopen maand en de Veiligheidssamenvatting geeft klanten met Nest Protects informatie over Let op-waarschuwingen, handmatige tests en meer.

Als je meerdere Nest-producten in huis hebt, combineren we alle informatie in één overzichtelijk Nest-rapport. De onderstaande tabel geeft een overzicht van de onderdelen die, afhankelijk van welke producten je gebruikt, in het rapport worden weergegeven:

Nest Thermostat Nest Protect Nest Thermostat en Nest Protect

Maandelijkse vergelijking van verwarmingsgebruik

Veiligheidsoverzicht

Maandelijkse vergelijking van verwarmingsverbruik

Waarom is je verwarmingsgebruik veranderd?

Veiligheidstip

Energietip

Energietip

Nest Protect-geschiedenis (alleen als er sprake was van een veiligheidsactiviteit)

Waarom is je verwarmingsgebruik veranderd?

Interessant feitje

Interessant feitje

Een overzicht van je Nest Blaadjes

Een overzicht van je Nest Blaadjes

Nieuws van Nest

Veiligheidssamenvatting

Nieuws van Nest

 

Veiligheidstip

   

Interessant feitje (over energie of veiligheid)

   

Veiligheidsoverzicht

   

Veiligheidstip

   

Nest Protect-geschiedenis (alleen als er sprake was van een veiligheidsactiviteit)

   

Nieuws van Nest

Als je Nest-producten aan twee huizen hebt gekoppeld in je Nest-app, ontvang je voor elk huis een afzonderlijk Nest-rapport.

Wanneer je je Nest-rapport ontvangt

Nest-rapporten worden in de eerste of tweede week van elke maand verzonden. Je eerste Nest-rapport is mogelijk onvolledig, met alleen de dagen van de maand waarop je nieuwe Nest-producten waren geïnstalleerd. Als je de installatie bijvoorbeeld op 10 mei hebt uitgevoerd, ontvang je je eerste Nest-rapport in de eerste week van juni en staat hierin de informatie van 10 t/m 30 mei. Je ontvangt je eerste volledige rapport begin juli.

Wat te doen voordat je je Nest-rapport ontvangt

Je hoeft niet te wachten op je Nest-rapport. Je kunt altijd de actuele status van je huis en je Nest-producten bekijken met de Nest-app of op internet, en je kunt gemakkelijk de veiligheidsmeldingen en het energieverbruik van de afgelopen tien dagen inzien.

Je Energiegeschiedenis bekijken met de Nest-app of op internet >

Je Veiligheidsgeschiedenis bekijken met de Nest-app of op internet >

Je Nest-rapport bekijken

Het overzicht

Boven aan je Nest-rapport zie je een veiligheidskader (met veiligheidsinformatie) of een energiekader. Het energiekader bevat een schatting van het aantal kilowattuur dat alle Nest Thermostats in Europa hebben bespaard.

De berekende energiebesparing is gebaseerd op de typische besparingspercentages op verwarming die zijn aangetoond in verschillendecasestudy’s van de Nest Thermostat. De totale besparing van een maand wordt berekend door deze percentages toe te passen op het aantal uur dat alle Nest Thermostats in die maand daadwerkelijk aan verwarming hebben besteed.

Je ziet mogelijk ook een verwijzing naar het verminderen van de uitstoot van broeikasgassen. Bijvoorbeeld: “Sinds oktober 2011 hebben alle Nest-schema’s samen meer dan 3130 gigawatt bespaard. Dat is genoeg energie om elk kopje thee op te warmen dat in vier jaar wordt genuttigd in de VS.

Melding ‘Goed gedaan’ ontvangen

Boven aan je rapport kan een vak ‘Goed gedaan’ staan. Je ontvangt doorgaans een melding ‘Goed gedaan’ als je iets efficiënter hebt gedaan dan in het verleden of als je het beter doet dan andere Nesters. Je kunt bijvoorbeeld een melding ‘Goed gedaan’ verdienen door je schema zo aan te passen dat je maandelijks meer bespaart, of omdat er over een langere periode geen alarm is afgegaan.

Als je afgelopen maand een veiligheidsactiviteit hebt gehad, zoals een Let op, of je batterijen zijn bijna leeg, wordt mogelijk een vak ‘Waarschuwingen’ weergegeven in plaats van een melding ‘Goed gedaan’.

Over de Energiesamenvatting

Er komt een bericht boven aan het Nest-rapport te staan wanneer we niet over een volledige maand aan gegevens van je thermostaat beschikken. Als dat het geval is, proberen we een zo goed mogelijke schatting te maken van hoeveel uur aan verwarming je hebt verbruikt en laten we zoveel mogelijk op het Nest-rapport zien.

De Energiesamenvatting richt zich op het energieverbruik van je centrale verwarming. Dus als je een 3e generatie Nest Thermostat hebt waarmee het warme water in huis wordt beheerd, wordt in het Nest-rapport alleen weergegeven hoeveel energie de verwarming heeft verbruikt.

Maandelijkse vergelijking

Als je je Nest Thermostat meer dan één maand in gebruik hebt, bieden we je een snelle vergelijking van de afgelopen maand met de maand daarvoor. Op deze manier kun je zien of je systeem deze maand vaker of minder vaak was ingeschakeld.

Als je je Nest Thermostat nog maar één maand in gebruik hebt, zie je alleen de informatie over verwarming van die maand.

De uren aan verwarming worden rood weergegeven. Als alle gegevens van de vorige maand op je thermostaat ontbreken, zie je een gebroken balk voor de vorige maand zonder verbruiksgegevens.

Waarom is je energieverbruik gewijzigd?

Hier laten we je zien waarom je deze maand meer of minder uur aan verwarming hebt verbruikt. We lichten er maximaal drie factoren uit die de meeste impact hebben gehad op je energieverbruik.

Nest kijkt naar verschillende mogelijke oorzaken voor het wijzigen van je energieverbruik: het weer, wijzigingen in je schema, handmatige aanpassingen van de temperatuur, Auto-Afwezig en handmatig Afwezig, Airwave, uitschakeling van je Nest Thermostat, toevoeging van een nieuwe Nest Thermostat, het aantal dagen in de maand, enzovoort.

Je ziet een pictogram voor elke oorzaak met daarnaast uitgelegd hoe en waarom het je energieverbruik beïnvloed heeft.

Meer informatie

Tips

Hier geven we je een persoonlijke tip om je te helpen meer energie te besparen. We doen onderzoek voor dit gedeelte en baseren deze tip op informatie over jou, je huis, het weer in je regio en hoeveel energie er in de buurt wordt verbruikt.

Als je een Nest Protect hebt, ontvang je ook een veiligheidstip. Het is bijvoorbeeld belangrijk meer te weten over koolmonoxide in je huis. Je ontvangt dus mogelijk een tip met een lijst met potentiële koolmonoxidebronnen en uitleg over wat je moet doen in een noodgeval.

Interessant feitje

Dit gedeelte is elke maand anders en bevat een feit waarvan wij denken dat jij dat interessant zult vinden. Hier wordt vaak informatie weergegeven over hoe je het doet in vergelijking met de provincie of het hele land. Als je alleen een Nest Thermostat hebt, zie je een feit over energie. Als je alleen een Nest Protect hebt, zie je een feit over veiligheid. En als je een Nest Thermostat én Nest Protect hebt, zie je of een feit over veiligheid of over energie.

Een overzicht van je Blaadjes

In dit gedeelte zie je hoeveel Nest Blaadjes je deze maand hebt ontvangen. Als je meer Blaadjes hebt ontvangen dan de meeste Nesters, wordt deze informatie ook weergegeven.

Meer informatie

Veiligheidssamenvatting

Als je een Nest Protect hebt, ontvang je een samenvatting van je veiligheidsgeschiedenis met informatie over Let op-waarschuwingen en Noodgeval-alarmen die er zijn geweest en tests die je hebt uitgevoerd. Bovenaan zie je pictogrammen voor de rook- en koolmonoxidesensoren en voor het batterijniveau en de wifi-verbinding. De pictogrammen zijn groen als alles in orde is, maar worden geel wanneer je actie moet ondernemen of rood als de situatie zorgwekkend is.

Hoe Nest Protect het aantal dagen sinds je laatste waarschuwing berekent

Veiligheidsoverzicht

Je ziet hier een checklist met de status van je batterijen, wifi-verbinding en sensoren voor al je Nest Protects. De status die wordt weergegeven is van de laatste dag van de voorgaande maand. Het is dus mogelijk dat er sindsdien iets is veranderd: je hebt de batterijen misschien vervangen maar toch geeft je Nest-rapport aan dat het batterijniveau laag is. Je kunt de meest recente status van je Nest Protect (en andere Nest-producten) altijd controleren in de Nest-app.

De status van je Nest Protect controleren

Nest Protect-geschiedenis

Je ontvangt ook een gedeelte met de Nest Protect-geschiedenis als je in de afgelopen maand een rook- of koolmonoxide-activiteit hebt gehad of een handmatige test hebt uitgevoerd. Hier zie je de tijd, locatie en oorzaak van deze gebeurtenissen.

Nieuws van Nest

Dit gedeelte toont recente Nest-blogs of andere inhoud van Nest die wellicht interessant voor je is. Het gaat bijvoorbeeld om blogs met bedrijfsnieuws, informatie over Nest-functies of verhalen over Nest-klanten.

Waarom ontbreken sommige gedeelten in mijn Nest-rapport?

Als we geen gegevens voor elke dag van de maand hebben ontvangen, kunnen we je wellicht geen nauwkeurige schatting geven van je energieverbruik of Nest Protect-activiteiten. Dit kan gebeuren als je je thermostaat hebt uitgeschakeld omdat je op vakantie was. In zulke gevallen proberen we een goede schatting te maken (als slechts een paar dagen ontbreken) of laten we gedeelten van je rapport waarvoor we onvoldoende gegevens hebben helemaal achterwege.

Er zijn ook rapportgedeelten waarin we je een totaal voor de maand geven, zoals je totale aantal Nest Blaadjes. Als je in een maand geen Nest Blaadjes hebt verdiend, laten we dit gedeelte weg.

Waarom heb ik mijn Nest-rapport niet ontvangen?

Je Nest-producten moeten met een wifi-netwerk en een Nest-account zijn verbonden om een Nest-rapport te kunnen ontvangen. Je ontvangt het Nest-rapport niet wanneer je je hebt afgemeld voor productmails van Nest. Je kunt je e-mailinstellingen verifiëren in het gedeelte ‘Account’ van de Nest-app of op internet:

1. Log in op je Nest-account met de Nest-app.
2. Selecteer het menupictogram in de linkerbovenhoek van het startscherm.
3. Selecteer het accountpictogram (het tandwiel).
4. Selecteer ‘E-mails van Nest’.
5. Zorg ervoor dat de optie ‘Maandelijks rapport’ op AAN staat.

De Thuis/Afwezig-functie gebruikt zowel informatie van de activiteitssensoren in je Nest-producten als de locatie van je mobiel. Op basis van deze gegevens kan de functie het gedrag van je Nest-producten in huis automatisch aanpassen wanneer je weggaat en thuiskomt. Je hoeft dus niet zelf elk product afzonderlijk in te stellen of een vast schema te gebruiken.

Nest- en Works with Nest-producten kunnen op veel manieren samenwerken. Dit betekent dat je aan- of afwezigheid in huis veel meer handige mogelijkheden biedt dan alleen energie besparen. Auto-Afwezig is al sinds de introductie van de Nest Thermostat in 2011 een belangrijke energiebesparende functie van de thermostaat, die de verwarming automatisch lager zet wanneer je de deur uitgaat. Maar er zijn nog veel meer mogelijkheden om je huis slimmer en doordachter te maken. Met de Thuis/Afwezig-functie voeren de Nest- en Works with Nest-producten in je huis automatisch de gewenste taken uit als je thuiskomt en weggaat.

Hoe de Thuis/Afwezig-functie werkt

Als je de Thuis/Afwezig-functie instelt in de Nest-app, moet je opgeven welk apparaat (mobiel of tablet) je wilt gebruiken om je huis te laten weten wanneer je weg of weer thuis bent. Omdat je waarschijnlijk je mobiel de hele dag bij je hebt, is dit apparaat het meest geschikt om je huis te laten weten wanneer je er wel of niet bent. In tegenstelling tot systemen die alleen de locatie van je mobiel gebruiken om te bepalen waar je bent, maakt de Thuis/Afwezig-functie ook gebruik van de activiteitssensoren van je Nest-producten. Dus ook als je je mobiel thuis laat liggen of als de batterij leeg is, kan Nest bepalen of je de deur uit bent (en bijvoorbeeld de verwarming lager zetten) of dat je weer thuis bent (en weer overschakelen naar het normale schema).

Hoe de Thuis/Afwezig-functie de locatie van je mobiel gebruikt >

Wat gebeurt er wanneer je huis overschakelt naar Thuis of Afwezig?

Wat er gebeurt wanneer je weggaat en thuiskomt, hangt af van welke Nest- en Works with Nest-apparaten je hebt en hoe je hun gedrag hebt ingesteld in de Nest-app. In de Nest-app wordt AUTO-AFWEZIG weergeven wanneer de Thuis/Afwezig-functie je huis automatisch heeft overgeschakeld naar de modus Afwezig. Zo kun je altijd even controleren of alles werkt zoals je verwacht.

Hoe de Thuis/Afwezig-functie bepaalt wanneer je huis op Thuis of Afwezig wordt gezet >

In de onderstaande tabel zie je een paar voorbeelden van wat er automatisch kan gebeuren wanneer je weggaat en thuiskomt. Je kunt het gedrag van je Nest-producten eenvoudig aanpassen in de Nest-app.

De instellingen van de Thuis/Afwezig-functie wijzigen >

Voorbeelden van de mogelijkheden die de Thuis/Afwezig-functie biedt

Product

Afwezig

Thuis

Nest Thermostat

Stelt het verwarmingssysteem in op deafwezigheidstemperatuurom energie te besparen. Het kan een paar minuten of een paar uur duren voordat dit gebeurt, afhankelijk van je huis.

Verwarmt het huis tot de ingestelde temperatuur waarbij jij je prettig voelt. Dit gebeurt een paar minuten voordat je terugkomt of vlak nadat je het huis binnengaat.

Nest Cam

Schakelt zich in om een oogje in het zeil te houden als je er niet bent. Dit gebeurt meestal een paar minuten nadat je bent vertrokken.

Schakelt zich uit wanneer jij (of iemand anders met wie je de toegang hebt gedeeld) thuiskomt. Blijft ingeschakeld als er een mogelijke indringer is. De camera wordt uitgeschakeld een paar minuten voordat je terugkomt of vlak nadat je het huis binnengaat.

Hoe werkt mijn camera met de Thuis/Afwezig-functie? >

Nest Protect

Voert een geluidscheck uit (één keer per maand) om zijn luidsprekers en sirene te testen. De test wordt alleen uitgevoerd als je weg bent, om te voorkomen dat je schrikt van het lawaai.

Als Nest ziet dat je thuis bent, wacht hij met de geluidscheck totdat je weg bent.

Works with Nest-verlichting

Schakelt de verlichting uit om energie te besparen wanneer je weg bent. Of schakelt om beveiligingsredenen de verlichting aan en uit, zodat het lijkt of je thuis bent. Het kan een paar minuten of een paar uur duren voordat dit gebeurt, afhankelijk van je huis.

Schakelt zich in, zodat je in een goed verlicht huis thuiskomt. Dit gebeurt een paar minuten voordat je terugkomt of vlak nadat je het huis binnengaat.

Works with Nest-apparaat

Schakelt over naar de energiebesparende modus en de gemaksfuncties die je hebt geactiveerd. De wasdroger schakelt bijvoorbeeld over naar de energiebesparende modus en laat je kleren langzaam ronddraaien om kreukels te voorkomen.

Schakelt de energiebesparende modus uit.

Wanneer wordt Auto-Afwezig door de Thuis/Afwezig-functie geactiveerd?

De Thuis/Afwezig-functie kan Auto-Afwezig op verschillende manieren activeren. Het hangt ervan af of je wel of niet een Nest Thermostat in huis hebt. In een huis zonder een Nest Thermostat wordt Auto-Afwezig door de Thuis/Afwezig-functie geactiveerd zodra iedereen de deur uit is.

Als je een Nest Thermostat in huis hebt, leert de Thuis/Afwezig-functie om Auto-Afwezig op verschillende tijden te activeren, zodat je niet alleen energie bespaart, maar de temperatuur in huis ook aangenaam blijft. Heb je bijvoorbeeld een voorspelbaar schema en ben je ’s ochtends altijd om 8:00 uur de deur uit, dan kan Auto-Afwezig al om 8:30 uur worden geactiveerd. Maar heb je een onregelmatig schema en blijf je ’s ochtends ook weleens langer thuis, dan kan het een paar uur duren voordat Auto-Afwezig wordt geactiveerd nadat je de deur achter je hebt dichtgetrokken.

Meer informatie over hoe Auto-Afwezig werkt op de Nest Thermostat >

Hoe de Thuis/Afwezig-functie werkt in een gedeeld huis

Als je Gezinsaccounts hebt ingesteld, kun je andere mensen uitnodigen het beheer van je Nest-huis te delen. Het is nu niet meer nodig om je Nest-account te delen en je wachtwoord prijs te geven. Iedereen gebruikt gewoon zijn eigen Nest-account. En je hoeft je niet tot je gezinsleden te beperken, je kunt iedereen uitnodigen die je het beheer van je Nest-huis toevertrouwt.

Mensen die je hebt uitgenodigd kunnen net als jij hun mobiel gebruiken om de Thuis/Afwezig-functie te ondersteunen. Heb je dus je partner uitgenodigd om het beheer van je Nest-huis te delen, dan kan hij zijn mobiel zo instellen dat Nest ook zijn locatie kan gebruiken. Dit betekent dat je huis pas overschakelt naar Afwezig als jullie allebei weg zijn. En dat je huis overschakelt naar Thuis als je partner het eerst thuis is (zoals het ook voor jou zou doen).

Meer informatie over Gezinsaccounts en mensen uitnodigen om de toegang tot je Nest-huis te delen >

Wat heb je nodig voor de Thuis/Afwezig-functie?

Je huis moet ten minste één Nest Thermostat, camera of Nest Protect op netvoeding hebben die aan een Nest-account is toegevoegd en verbinding met internet heeft. Meer Nest-producten in huis is beter, omdat ze dan kunnen samenwerken om de werking van de Thuis/Afwezig-functie te optimaliseren. Daarnaast heb je de Nest-app 5.3 of een hogere versie nodig.

De Thuis/Afwezig-functie instellen

Wanneer je een Nest Thermostat, een Nest Protect op netvoeding of een camera aan je Nest-account toevoegt, vraagt de Nest-app of het apparaat moet helpen je aan- of afwezigheid in huis te bepalen en hoe het met de Thuis/Afwezig-functie moet samenwerken. Als je het huis verlaat, kan de Nest Thermostat bijvoorbeeld de temperatuur op 16 °C zetten om energie te besparen en kunnen je Nest Cams worden ingeschakeld om de boel in de gaten te houden.

Heb je al Nest-producten aan je account toegevoegd, dan kun je het gedrag van deze producten eenvoudig wijzigen in Instellingen. Maar als je de Thuis/Afwezig-functie niet wilt gebruiken, dan hoeft dat uiteraard ook niet. Je kunt dit eenvoudig aangeven in de Nest-app. Je Nest- en Works with Nest-producten blijven dan gewoon werken zoals ze dat voorheen ook deden. De Nest Thermostat gebruikt dan bijvoorbeeld nog steeds Auto-Afwezig om de verwarming lager te zetten als je weg bent, en zet de temperatuur weer hoger als hij merkt dat je thuis bent.

Afstandsweergave toont nuttige informatie op de 3e generatie Nest Thermostat, zoals de tijd, de gewenste temperatuur of de huidige kamertemperatuur. Dankzij het grote formaat is de informatie makkelijk leesbaar, zelfs op vijf meter afstand.

Afstandsweergave denkt met je mee tijdens je dagelijkse bezigheden. Stel dat je net bent thuisgekomen na het boodschappen doen. Wanneer je de deur opendoet, merkt de thermostaat aan het einde van de gang dat en laat je de tijd zien. Je ziet meteen dat je wat eerder terug bent dan je had verwacht en dat er nog tijd over is om even te ontspannen. Vind je het te warm of te koud in huis, dan loop je naar de thermostaat en draai je aan de ring om de temperatuur aan te passen. Zo eenvoudig is het.

Wanneer krijg je Afstandsweergave te zien?

Wanneer Afstandsweergave is ingeschakeld, wordt de Nest Thermostat geactiveerd zodra hij je aanwezigheid opmerkt, meestal wanneer je op ongeveer vijf meter afstand bent. Dankzij de hoge resolutie van het scherm van de 3e generatie Nest Thermostat, is de informatie duidelijk van een afstand leesbaar. Je ziet in één oogopslag de tijd of de gewenste temperatuur.

Als je de Nest-standaard gebruikt om de thermostaat op een plank of tafel te zetten, verandert de detectieafstand van Afstandsweergave vanwege de hoek van de standaard. In de meeste gevallen wordt je thermostaat door Afstandsweergave geactiveerd wanneer je op zo’n drie meter afstand van de thermostaat bent. Maar deze afstand kan variëren, afhankelijk van de plaats waar je de thermostaat hebt neergezet (hoe lager hoe beter).

Wat kan Afstandsweergave je laten zien?

In de instellingen van de Nest Thermostat kun je Afstandsweergave in- of uitschakelen en kiezen welke informatie je wilt zien:

 • De gewenste temperatuur van de thermostaat
 • De huidige kamertemperatuur
 • Een analoge klok
 • Een digitale klok

Wat je ook kiest, de thermostaat schakelt na enige tijd weer over naar de inactieve modus om energie te besparen en geeft altijd voorrang aan belangrijke berichten, zoals een rook- of koolmonoxidemelding van je Nest Protect of een andere fout of melding die je aandacht vereist.

Bekijk het volgende artikel voor stapsgewijze instructies over het wijzigen van de informatie die Afstandsweergave laat zien:

De informatie van Afstandsweergave wijzigen >

Wat gebeurt er als je dichter bij de thermostaat komt?

Als het Afstandsweergave-scherm wordt weergegeven, merkt de thermostaat het ook wanneer je dichterbij bent dan één meter. Afhankelijk van je instellingen, schakelt het scherm dan automatisch over. Hieronder staan een paar voorbeelden van wat je te zien krijgt. Wil je Afstandsweergave sluiten en de thermostaat gebruiken, dan hoef je alleen maar op de thermostaatring te drukken of eraan te draaien.

Instelling van
Afstandsweergave

Ver weg
ongeveer vijf meter afstand
(drie meter bij gebruik van de Nest-standaard)
Dichtbij
binnen één meter

Geen (uit)


Scherm blijft uit

Gewenste temperatuur

Huidige kamertemperatuur

Analoge klok

Digitale klok

Weer en weersverwachting

Waarom werkt Afstandsweergave soms niet?

Afhankelijk van hoe je Nest Thermostat is geïnstalleerd, wordt zijn interne batterij opgeladen via de draden van je oude thermostaat of via de USB-voedingskabel. De thermostaat houdt de batterijlading nauwkeurig bij en als deze te laag wordt, treft hij maatregelen om energie te besparen en de lading op peil te houden. Zo behoud je de volledige controle over je verwarming en toegang tot belangrijke thermostaatfuncties. Als je Nest Thermostat is geïnstalleerd op een plek waar vaak iemand langskomt, moet Afstandsweergave mogelijk zo vaak worden ingeschakeld dat de batterij langzaam leegloopt. In zeldzame gevallen wordt de batterijlading zo laag dat Afstandsweergave automatisch wordt uitgeschakeld totdat de batterij weer wordt opgeladen. Je kunt je thermostaat dan nog steeds gebruiken zoals je gewend bent, maar het scherm wordt alleen ingeschakeld wanneer je dichterbij komt dan één meter. Nadat je thermostaat de kans heeft gekregen de batterij weer op te laden, wordt Afstandsweergave opnieuw ingeschakeld.

Gebruik je de Nest-standaard om de thermostaat op een plank of tafel te zetten, dan kan het zijn dat je niet wordt opgemerkt door Afstandsweergave, afhankelijk van hoe hoog je de thermostaat hebt geplaatst. Soms kun je de thermostaat beter iets lager neerzetten, zodat hij je op grotere afstand kan opmerken.

Welke thermostaten hebben Afstandsweergave?

Afstandsweergave is beschikbaar op de 3e generatie Nest Thermostat met softwareversie 5.0 of hoger. De 3e generatie Nest Thermostat bevat de geavanceerde sensoren die nodig zijn om je aanwezigheid op grotere afstand te detecteren en is voorzien van het grotere scherm met hoge resolutie waardoor hij makkelijk kan worden afgelezen.

Je energierekening bestaat meestal voor meer dan 50% uit verwarmingskosten. In de energiegeschiedenis van je Nest Thermostat kun je zien hoe vaak en hoelang de verwarming aan is geweest, zodat je op basis van deze informatie je schema en temperatuurvoorkeuren slimmer kunt instellen.

De energiegeschiedenis van je thermostaat biedt een gedetailleerd overzicht van de afgelopen tien dagen. Je kunt de energiegeschiedenis bekijken met de Nest-app op een mobiel, tablet of computer.

Opmerking: De energiegeschiedenis is alleen beschikbaar als je thermostaat is verbonden met wifi en aan je Nest-account is toegevoegd.

1. Open de Nest-app en tik op het Nest Thermostat-pictogram in het startscherm.

2. Tik op het geschiedenispictogram rechtsonder in het thermostaatscherm.

3. Bekijk het tiendaagse overzicht. Tik op een willekeurige dag om meer informatie over het energieverbruik van je verwarmingssysteem te bekijken.

Pictogrammen van Energiegeschiedenis

Een oranje balk geeft aan dat het systeem heeft verwarmd. Het getal naast de balk is de totale tijd dat je systeem die dag was ingeschakeld.

Aan de linkerkant van het scherm zie je het Blaadje-pictogram voor de dagen waarop je energie hebt bespaard en een Nest Blaadje hebt verdiend.

Aan de rechterkant zie je de belangrijkste reden waarom je energieverbruik is gestegen of gedaald (in vergelijking met het gemiddelde van de afgelopen zeven dagen). Dit kunnen je temperatuuraanpassingen, het weer of de functies Afwezig of Auto-Afwezig zijn.

Je kunt op een bepaalde dag tikken om een uitgebreide weergave te openen die meer informatie biedt over je energieverbruik van die dag.

Bovenaan worden de gewenste temperaturen weergegeven. Dit zijn de temperaturen die in je schema staan en eventuele handmatige temperatuuraanpassingen die je op de thermostaat of via de Nest-app hebt ingesteld.

Als je de thermostaat op Afwezig hebt gezet, of als Auto-Afwezig is ingeschakeld, zie je dit pictogram aan het begin van de periode dat je afwezig was.

Tik op een pictogram voor meer informatie.

Gebruik je een computer, plaats de muisaanwijzer dan op een pictogram om meer informatie te bekijken.

Elke oranje lijn staat voor het tijdsinterval waarop je verwarming was ingeschakeld.

Aan het begin van elke dag zie je wat de gewenste temperatuur in je huis was om twaalf uur ’s nachts van de vorige dag.

Wanneer de Nest Thermostat een software-update heeft ontvangen, wordt er in de energiegeschiedenis een pictogram weergegeven op de dag dat de software is geüpdatet. Tik of klik op het pictogram om de tijd van de update weer te geven.Opmerking: Dit kan alleen met de Nest-app 4.1 of hoger.

Dit pictogram wordt weergegeven als je de Nest Thermostat hebt uitgeschakeld.

Klik of tik op verschillende dagen om de gedetailleerde energiegeschiedenis van deze dagen te bekijken en met elkaar te vergelijken. Zo kun je eenvoudig nagaan welke invloed je temperatuurkeuzes op het energieverbruik van je verwarming hebben.

In de volgende voorbeelden zie je hoe de energiegeschiedenis je kan helpen energie te besparen.

Zet de temperatuur ’s nachts lager:

Probeer de temperatuur ’s nachts eens een paar graden lager te zetten. Omdat je dan toch slaapt, merk je waarschijnlijk niet eens het verschil.

Op deze dag was de thermostaat van middernacht tot zeven uur ’s morgens ingesteld op 20 ºC. Een oranje balk geeft aan wanneer de verwarming werd ingeschakeld.

Kijk nu eens naar de volgende dag, toen de thermostaat gedurende dezelfde periode was ingesteld op 18 ºC. De verwarming ging minder vaak aan en helpt daarmee energie te besparen.

Zet de afwezigheidstemperatuur lager:

Je kunt ook de afwezigheidstemperatuur van de thermostaat instellen.

Op deze dag werd Auto-Afwezig kort na acht uur ’s morgens geactiveerd. De afwezigheidstemperatuur was ingesteld op 16 ºC.

Kijk nu eens naar de volgende dag, toen de afwezigheidstemperatuur was ingesteld op 12 ºC. De verwarming werd helemaal niet ingeschakeld gedurende dezelfde periode.

Energieverbruik van warm water niet zichtbaar in je energiegeschiedenis

De 3e generatie Nest Thermostat kan ook het warm water in huis regelen. In de energiegeschiedenis kun je echter niet zien op welke momenten er water werd opgewarmd en er dus energie werd verbruikt. Toch kan de Nest Thermostat je ook hier helpen energie te besparen. Je kunt namelijk een persoonlijk schema maken waarin je nauwkeurig aangeeft wanneer het warm water moet worden ingeschakeld. Bovendien zorgt Auto-Afwezig ervoor dat het warm water wordt uitgeschakeld wanneer je langere perioden van huis bent, bijvoorbeeld tijdens je vakantie.

Meer informatie over het maken van een warmwaterschema >

Meer informatie over Auto-Afwezig >

Het effect van OpenTherm op je energiegeschiedenis

Heb je een 3e generatie Nest Thermostat, een met OpenTherm compatibele ketel en is True Radiant ingeschakeld, dan kan het zijn dat je langere verwarmingstijden ziet in je energiegeschiedenis en in je Nest-rapport. De 3e generatie Nest Thermostat geeft aan de OpenTherm-ketel door hoe deze moet moduleren wanneer True Radiant is ingeschakeld. Dit heeft mogelijk tot gevolg dat je verwarming langere perioden wordt ingeschakeld, maar daar staat tegenover dat het verwarmingswater minder warm wordt gestookt om de temperatuur in huis nauwkeuriger te regelen. Dit type verwarmingsregeling werkt vaak efficiënter om je huis op de gewenste temperatuur te houden.

Met de Nest-app kun je al je Nest-producten beheren. Je vindt er ook informatie over je apparaten. Je kunt de app gebruiken op je mobiel of tablet met iOS of Android of met een computer op internet.

Nest zorgt ervoor dat je altijd in contact blijft, waar je ook bent en wat voor apparaat je ook gebruikt. Als je een Nest-account maakt en de Nest-app gebruikt, heb je meer controle over je Nest-producten en krijg je meer inzicht in je energieverbruik en de veiligheidssituatie thuis. En je kunt een oogje in het zeil houden terwijl je de deur uit bent.

Met de Nest-app heb je volledig toegang tot al je Nest-producten vanaf elke locatie met een internetverbinding. Zo kun je bijvoorbeeld de temperatuur aanpassen of je energieverbruik bekijken op de Nest Thermostat, rook- en koolmonoxidemeldingen ontvangen van de Nest Protect, videobeelden bekijken van de Nest Cam en nog veel meer. Allemaal op één plek.

Je hebt het volgende nodig om de Nest-app te gebruiken:

 • Een Nest-account. Heb je nog geen account, dan kun je kosteloos een account maken rechtstreeks vanuit het inlogscherm van de app.
 • Minstens één Nest-product.
 • Een wifi-netwerk waarmee je Nest-producten verbinding kunnen maken met internet.

Wat is een Nest-account en hoe kan ik er een maken? >

Meerdere huizen en Nest-producten beheren met één Nest-account >

Je kunt de nieuwste versie van de Nest-app kosteloos downloaden uit deApple App Store of uit Google Play. Je kunt ook inloggen bij je Nest-account op een computer. Je hebt dan vrijwel evenveel toegang en controle over je Nest-producten als met een mobiel of tablet. Er zijn ook een aantal functies die alleen beschikbaar zijn als je de Nest-app op je computer gebruikt.

Meer informatie over het bedienen van je Nest-producten met de Nest-app op je computer >

Vereisten voor het gebruik van de Nest-app op een mobiel, tablet of computer >

Wat is Bluetooth met laag energieverbruik (BLE) en heb ik dit nodig om Nest-producten te gebruiken? >

Opmerking: Je moet eerst de Nest-app voor iOS of Android installeren voordat je een Nest Protect kunt instellen. Als je een mobiel of tablet met Bluetooth LE hebt, kun je de Nest-app gebruiken om de Nest Cam draadloos in te stellen. Je kunt de Nest Cam ook instellen met de app op de computer door de USB-kabel aan te sluiten op de computer. Lees het onderstaande artikel als je de Nest-app op een computer wilt gebruiken.

Hoe kan ik mijn camera instellen met een Mac of Windows-pc? >

Toegang tot je Nest Protect vanaf de Nest-app >

Waarom moet ik de Nest-app gebruiken om mijn Nest Protect in te stellen? >

Wanneer je inlogt bij je Nest-account, zie je mogelijk een of meerdere berichten over je Nest-producten. Dat kan een bericht zijn met een herinnering van je Nest Thermostat dat het tijd is het luchtfilter van je systeem te vervangen. Of een bericht van de Nest Protect met een melding dat de batterijen bijna leeg zijn.

Je kunt de berichten beheren vanuit de Nest-app op je mobiel, tablet of computer. Berichten die je verwijdert in de Nest-app, worden de volgende keer dat je inlogt op je online account niet meer weergegeven.

Als een bericht belangrijk is of je aandacht vereist, ontvang je ook een melding op je mobiel of tablet. Je moet dan natuurlijk wel de Nest-app op je mobiel of tablet hebben geïnstalleerd. En je Nest-producten moeten ook met wifi zijn verbonden.

Enkele voorbeelden van berichten waarvan je ook een melding ontvangt op je mobiel of tablet zijn:

 • Je Nest Protect heeft rook of koolmonoxide gedetecteerd.
 • Je Nest Learning Thermostat heeft je huidige doeltemperatuur aangepast vanwege de Piektijdvoordelen.

De Nest-producten in je huis werken samen om je te beschermen, comfort te bieden en je op de hoogte te houden.

We hebben de Nest-producten zo gemaakt dat ze meteen met elkaar samenwerken. Wanneer je producten aan je Nest-account toevoegt, worden ze dus automatisch met elkaar verbonden. De Nest Protect helpt de Nest Learning Thermostat bijvoorbeeld te bepalen wanneer je weg bent, zodat hij de verwarming lager kan zetten als er niemand thuis is. Hieronder vind je meer details over hoe Nest-producten met elkaar samenwerken.

Noodgeval met koolmonoxide? De Nest Thermostat zet de verwarming uit

Defecte of lekkende verwarmingssystemen die fossiele brandstoffen gebruiken, zoals olie of aardgas, zijn een veelvoorkomende bron van koolmonoxide. De Nest Learning Thermostat kan verwarmingssystemen op fossiele brandstoffen automatisch uitschakelen wanneer de Nest Protect een hoog koolmonoxideniveau detecteert. Zo wordt voorkomen dat je ketel de situatie verergert. 1

Meer informatie over Noodstop >

Meldingen voor rook en koolmonoxide op de Nest Thermostat

Je ontvangt meldingen voor rook en koolmonoxide op je mobiel, maar ze worden ook op de Nest Thermostat weergegeven. Wanneer de Nest Protect een Let op-melding of een Noodalarm laat horen vanwege rook of koolmonoxide, verschijnt er een bericht op het scherm van de Nest Thermostat om je te laten weten wat er aan de hand is.

Verbeterde Auto-Afwezig met de Nest Protect

De Nest Protect verbetert ook de functie Auto-Afwezig van de Nest Learning Thermostat door de thermostaat meer informatie te geven over je aan- of afwezigheid in huis. In sommige huizen is de Nest Thermostat geïnstalleerd op een plaats waar niet veel activiteit kan worden gedetecteerd, bijvoorbeeld in een nis of aan de muur in een weinig gebruikte gang. Hierdoor kan de thermostaat moeilijk bepalen of je afwezig bent. Werk je bijvoorbeeld vanuit je kantoor aan huis, terwijl de thermostaat in de huiskamer hangt, dan denkt hij mogelijk dat je niet thuis bent en schakelt hij Auto-Afwezig in.

Heb je een Nest Protect op netvoeding, dan gebruikt hij zijn aanwezigheidssensor om te bepalen of je thuis bent en geeft deze informatie vervolgens door aan de thermostaat. Hiermee wordt voorkomen dat de thermostaat overschakelt naar Auto-Afwezig en de verwarming lager zet terwijl je gewoon thuis bent. De Nest Protect op batterijen draagt ook bij aan een betere werking van de functie Auto-Afwezig, maar controleert zijn aanwezigheidssensor minder vaak dan de Nest Protect op netvoeding om zijn batterijen te sparen.

Meer informatie over Auto-Afwezig >

Meer informatie over de sensoren van de Nest Protect >

Videoclips maken met de Nest Cam tijdens een noodgeval

Als je Nest Protect een Noodalarm laat horen vanwege rook of koolmonoxide, wordt je Nest Cam automatisch ingeschakeld en begint hij automatisch op te nemen, ook als je geen abonnement op Nest Aware hebt. Je kunt later de opgenomen videobeelden bekijken en downloaden om uit te zoeken hoe de brand is ontstaan en zich heeft verspreid, wat nuttig kan zijn voor de verzekering.

Je kunt ook een melding op je mobiel en een e-mail van Nest ontvangen. Dus ook als je zelf niet thuis bent, kun je zien of er echt een noodgeval is of dat een van je huisgenoten bijvoorbeeld een tosti heeft laten aanbranden. (Voor meldingen op je mobiel zijn wifi en een werkende internetverbinding vereist.)

Meer informatie over de meldingen die je ontvangt van je camera >

Opmerking: De camera stopt met opnemen wanneer de omstandigheden weer normaal zijn (de rook is verdwenen) of nadat er een uur is verstreken, afhankelijk van welke situatie zich het eerst voordoet. De clip wordt opgeslagen in je Nest-account en blijft daar bewaard totdat je hem verwijdert, je camera uit je Nest-account verwijdert of je Nest-account verwijdert.

Meer informatie over Nest Aware met Videogeschiedenis >

Streamen van videobeelden automatisch starten en stoppen

Als je een Nest Learning Thermostat hebt, kun je de Nest Cam zo instellen dat hij automatisch start of stopt met het streamen van videobeelden wanneer je de thermostaat handmatig op Thuis of Afwezig zet. Je kunt de camera ook instellen om automatisch het streamen van videobeelden in of uit te schakelen met de Thuis/Afwezig-functie.

Kan ik mijn Nest Cam automatisch laten inschakelen wanneer ik weg ben? >

Samenwerken met de Thuis/Afwezig-functie

Met de Thuis/Afwezig-functie kunnen je Nest-producten op nieuwe manieren met elkaar samenwerken. Deze functie maakt gebruik van de locatie van je mobiel om te bepalen of je wel of niet thuis bent. Al je Nest-producten kunnen nu automatisch hun gedrag aanpassen wanneer je weggaat en wanneer je thuiskomt. Je hoeft dus geen handmatige wijzigingen uit te voeren of een schema op te stellen. Wil je bijvoorbeeld een oogje in het zeil houden als je niet thuis bent, dan kun je het streamen van videobeelden automatisch laten starten wanneer je de deur uitgaat. Maar dit is slechts één voorbeeld. Lees het volgende artikel voor meer informatie.

De Ecotemperatuur werkt ongeveer zoals de Afwezigheidstemperatuur werkte, maar er zijn een paar belangrijke verschillen. Op de thermostaat wordt niet meer ‘Auto-Afwezig’ of ‘Afwezig’ weergegeven. In plaats daarvan staat er voortaan ‘Eco’ op het scherm en in de app wanneer de thermostaat is ingesteld op de Ecotemperatuur. Maar maak je geen zorgen, de Nest Thermostat blijft je helpen energie te besparen wanneer je weg bent.

Automatisch overschakelen naar de Ecotemperatuur

De Ecotemperatuur wordt automatisch geactiveerd, net zoals je gewend was met Auto-Afwezig. Wanneer iedereen de deur uit is, wacht de Nest Thermostat nog een tijdje om er zeker van te zijn dat er niemand terugkomt, en schakelt vervolgens over naar de Ecotemperatuur.

Komt er iemand thuis, dan schakelt de thermostaat automatisch weer terug naar het temperatuurschema.

Meer informatie over de Thuis/Afwezig-functie >

Handmatig overschakelen naar de Ecotemperatuur

Je kunt de Ecotemperatuur ook handmatig activeren met de Nest-app of op de thermostaat. Handmatig overschakelen naar de Ecotemperatuur werkt in principe hetzelfde als toen je voorheen de Nest Thermostat op Afwezig zette. Het enige verschil is dat je nu Ecotemperatuur kiest op het thermostaatscherm waar je het systeem ook in een andere modus kunt zetten.

Wanneer je de Nest Thermostat handmatig op de energiezuinige Ecotemperatuur instelt, schakelt hij onmiddellijk over. Er is dus geen vertraging, net als toen je de thermostaat handmatig op Afwezig zette.

De thermostaat schakelt pas weer terug naar het normale temperatuurschema als je hem handmatig in een verwarmingsmodus zet. Dit is handig als je langere tijd weg bent, bijvoorbeeld tijdens je vakantie. Als de buurman dan even langskomt om de kat eten te geven, slaat het systeem niet automatisch aan om je huis te verwarmen. De thermostaat blijft op de Ecotemperatuur staan, ook als hij activiteit in huis waarneemt of als deThuis/Afwezig-functie vaststelt dat je weer thuis bent.

De Nest Thermostat handmatig op de Ecotemperatuur zetten >

Verschillen tussen Ecotemperatuur, Afwezig en Auto-Afwezig

Er zijn een paar belangrijke verschillen tussen de werking van Ecotemperatuur en van het oude Auto-Afwezig en Afwezig. Het belangrijkste verschil is dat je je huis niet op de thermostaat zelf kunt overschakelen naar Thuis of Afwezig. Je kunt nog wel de Nest-app gebruiken om handmatig te schakelen tussen Thuis en Afwezig.

Als je de thermostaat handmatig op de Ecotemperatuur zet, worden eventuele andere thermostaten of Nest-producten in huis niet overgeschakeld. Wil je al je producten in huis handmatig op Thuis of Afwezig zetten, dan moet je de Nest-app gebruiken, of je huis automatisch door deThuis/Afwezig-functie laten overschakelen.

De Ecotemperatuur gebruiken terwijl je thuis bent

Wil je wat extra energie besparen, dan kun je de thermostaat nu ook handmatig op de Ecotemperatuur zetten terwijl je thuis bent. Dit is handig als je bijvoorbeeld druk aan het klussen bent en het niet erg vindt dat het in huis een beetje kouder dan anders is. Schakel eenvoudig over naar Eco met de Nest-app of op de thermostaat zelf.

Opmerking: Heb je meerdere thermostaten in huis (dit komt vaak voor bij zonesystemen) en wil je handmatig overschakelen naar de Ecotemperatuur, dan moet je dit op elke thermostaat afzonderlijk doen. De Thuis/Afwezig-functie schakelt al je thermostaten automatisch over naar de Ecotemperatuur wanneer je de deur uitgaat.

De Ecotemperatuur instellen

De Ecotemperatuur wordt ingesteld bij de eerste configuratie van de thermostaat. Is de Nest Thermostat al geïnstalleerd, dan wordt de ingestelde Afwezigheidstemperatuur omgezet in een Ecotemperatuur. Je hoeft dus zelf niets te doen, maar je kunt wel altijd de Ecotemperatuur wijzigen als je dat wilt.

De Ecotemperatuur heeft een groot bereik waar je uit kunt kiezen, namelijk 4 tot 21 ºC. Het is belangrijk de Ecotemperatuur in te stellen op een temperatuur die helpt energie te besparen, zonder dat je planten of huisdieren het te koud krijgen. Je kunt je energiebesparing eenvoudig nakijken in het Nest-rapport en je energieverbruik vergelijken met het verbruik in het vorige rapport.

Dit zijn de technische specificaties van de 3e generatie Nest Thermostat.

Kleur

Roestvrij staal

Scherm

LCD met 24-bits kleuren
Resolutie van 480 x 480 bij 229 pixels per inch (PPI)
Diameter van 5,3 cm

Talen

Direct beschikbare talen:
Engels
Spaans
Engels en Frans (Canada)
Engels (Brits)
Frans
Nederlands

Compatibiliteit

De Nest Learning Thermostat is compatibel met bijna alle centrale-verwarmingssystemen, waaronder:

 • Combiketels
 • Systeem- en soloketels
 • Boilers voor huishoudelijk gebruik
 • Vloerverwarmingssystemen met warm water
 • Stadsverwarming of collectieve verwarming (met toegankelijke elektriciteitsklep)
 • Warmtepompen met luchtwarmte en aardwarmte (alleen verwarming)
 • Zonesystemen (één Nest Thermostat per zone)
 • Voor OpenTherm geschikte verwarmingssystemen

Sensoren

Temperatuur (10 sensoren)
Luchtvochtigheid
Nabije-veldactiviteit
Ver-veld-activiteit
Omgevingslicht

Geheugen

512 MB

Afmetingen en gewicht

Scherm
Gewicht: 206 g
Diameter: 8,4 cm
Hoogte: 2,7 cm

Basis
Gewicht: 38 g
Diameter: 7,7 cm
Hoogte: 1,2 cm

Gemonteerd (scherm + basis)
Gewicht: 244 g
Diameter: 8,4 cm
Hoogte: 3,2 cm

Batterij

Ingebouwde oplaadbare lithium-ionbatterij

Energieverbruik

Minder dan 1 kWh/maand

Vereisten voor bediening op afstand

Wifi-verbinding met internettoegang
iOS- of Android-telefoon of -tablet — Meer informatie over vereisten
Nest-app
Kosteloos Nest-account

Draadloos

Wifi: 802.11b/g/n @ 2,4 GHz, 5 GHz b/g/n
802.15.4 2,4 GHz
Bluetooth met laag energieverbruik (BLE)

Certificering

OpenTherm
EN12098-5, Controle van verwarmingssystemen, Vaste start-stop regelapparatuur voor verwarmingssystemen (certificeringsproces wordt uitgevoerd)
ErP-klasse IV (indien uitgerust met aan/uit-regeling)
ErP-klasse VI (indien uitgerust met OpenTherm-regeling)

Garantie

Twee jaar beperkte garantie

In de verpakking

Scherm
Basis
Heat Link
USB-kabel
USB-stroomadapter
Optionele afwerkingsplaat
Wandschroeven
Installatiehandleiding
Introductiegids
Nest Pro-installatiekaart

3e generatie Heat Link (geleverd bij 3e generatie Nest Learning Thermostat):

Kleur

Wit

Afmetingen en gewicht

Afmetingen: 11,0 x 11,0 x 2,8 cm (hoogte x breedte x diepte)
Gewicht: 195 g

Gebruikersinterface

3 LED-informatielampjes: status, handmatige verwarming, handmatig warm water
Nest-knop voor handmatige verwarmingsmodus of resetten.

Draadloos

802.15.4 2,4 GHz

Relais

2 relais met ondersteuning van een belasting van 3 (1) A bij 230 V wisselstroom, zowel voor de reactie- als de warmtevraagaansluiting
Ingangsvermogen 100 V – 240 V wisselstroom, 50/60 Hz
Uitgangsvermogen voorziet thermostaat van 12 V gelijkstroom

Connectiviteit van verwarmingssysteem

In-/uitschakeling van verwarming
In-/uitschakeling van warm water
OpenTherm (verwarming en warm water)

Energieverbruik

Minder dan 1 kWh/maand

Standaard voor 3e generatie Nest (apart verkrijgbaar):

Kleur

Wit

Afmetingen en gewicht

Hoogte: 8,7 cm
Diameter: 8,2 cm
Gewicht: 194 g

Garantie

Twee jaar beperkte garantie

In de verpakking

Standaard voor de 3e generatie Nest Learning Thermostat
2 montageschroeven
Gebruikershandleiding

LAATSTE NIEUWS

Thuisaccu: De Toekomst van Energievoorziening en Duurzaamheid

Datum: 1 september 2023 In een tijd waarin duurzaamheid en energieonafhankelijkheid hoog op de agenda [...]

MAD onthult ‘Trein Station in het Bos’ op zonne-energie

Deze zomer verwelkomt de Chinese stad Jiaxing een innovatief transportknooppunt dat wordt bekroond met een [...]

Het hiernamaals van zonnepanelen

U zou zonnepanelen kunnen zien als een duurzame oplossing van topkwaliteit. Hoewel het waar is [...]

Hernieuwbare energie is de goedkoopste bron van elektriciteit

Een nieuw rapport, gepubliceerd door Rewiring America, concludeert dat als iedereen in de VS zou [...]

COVID-19 en de effecten ervan op het milieu

Terwijl SARS-CoV-2, de nieuwe coronavirus-pathogeen die de ziekte COVID-19 veroorzaakt, de wereld rondschiet, hebben sociale [...]

China hoopt zonne-energie de ruimte in te brengen

China wil het eerste land ter wereld zijn dat een stopcontact voor zonne-energie in de [...]

Tesla zonnepanelen nu te huur

Als u uw elektriciteitsrekening wilt verlagen door zonnepanelen te installeren, maar op zoek bent naar [...]

Nissan onthult een ijscowagen op zonne-energie zonder uitstoot

Om de Clean Air Day van het Verenigd Koninkrijk te vieren, heeft Nissan een indrukwekkende [...]