Ontdek Jouw Verdiensten met Zakelijke Zonnepanelen,

met maar liefst 40 jaar fabrieksgarantie!

Steeds meer bedrijven maken de overstap naar duurzame energie. En terecht! Een zakelijk dak met zonnepanelen zorgt niet alleen voor een mooi rendement, maar verduurzaamt ook jouw onderneming. Maar vraag je je af of zakelijke zonnepanelen ook interessant zijn voor jouw situatie? De kosten voor energie kunnen namelijk snel oplopen, zeker als je veel energie verbruikt in je bedrijfsprocessen. Gelukkig bieden zonnepanelen een oplossing: je wekt je eigen energie op en betaalt gemiddeld slechts € 0,20 per kWh, terwijl de gemiddelde energieprijs op € 0,42 per kWh ligt.

Met zakelijke zonnepanelen kun je niet alleen je energiekosten verlagen, maar ook het energielabel en het groene imago van je onderneming verbeteren. In het voorbeeld hiernaast gaan we uit van een jaarlijks energieverbruik van 30.000 kWh. Hoeveel jouw bedrijf precies kan verdienen met zakelijke zonnepanelen hangt af van jouw unieke omstandigheden. We staan klaar om je een advies op maat te geven. Neem dus snel contact met ons op!

Hoe werkt het?

Zakelijke zonnepanelen?

Middels de SDE++, EIA, of laat ons je adviseren.

Het gebruik van zonne-energie als duurzame bron voor jouw bedrijf is een verstandige beslissing. Steeds meer bedrijven omarmen deze optie. Met zakelijke zonnepanelen kun je zelfvoorzienend worden en verminder je jouw afhankelijkheid van energieleveranciers. Bovendien draag je bij aan het verminderen van de CO2-uitstoot van jouw onderneming en versterk je het groene imago van je bedrijf. 

Investeren in duurzame energie wordt steeds aantrekkelijker vanwege de stijgende energieprijzen. Met een set van tien zonnepanelen op het dak van je bedrijf kun je gemiddeld zo’n 1.000 euro per jaar besparen op je energierekening. De exacte terugverdientijd is natuurlijk afhankelijk van jouw specifieke situatie, maar zonnepanelen zijn zonder twijfel een investering waarmee je op de lange termijn zowel geld als energie bespaart. Volgens de Consumentenbond geldt als vuistregel dat je je zonnepanelen in ongeveer zes jaar terugverdient en daarna nog zo’n negentien jaar kunt genieten van gratis stroom.

Zonnepanelen dragen ook bij aan een lager energielabel voor je bedrijfspand, vooral nu sinds 1 januari 2023 elk kantoor groter dan 100 m2 minimaal energielabel C moet hebben. Door zonnepanelen te installeren, verlaag je de energie-index van het gebouw, wat resulteert in een beter energielabel. Hoe lager het cijfer, hoe energiezuiniger het pand wordt.

Daarnaast is kiezen voor zonnepanelen een duurzame beslissing. Met een set van tien zonnepanelen op je bedrijfspand kun je jaarlijks zo’n 1.400 kilo CO2-uitstoot verminderen. Ter vergelijking: een gezin dat een week met de auto op wintersport gaat naar Oostenrijk, stoot ongeveer evenveel CO2 uit. Zonnepanelen werken op zonlicht, een hernieuwbare en milieuvriendelijke bron. Hoewel de productie van de panelen in fabrieken plaatsvindt, zijn ze nog steeds aanzienlijk minder vervuilend dan fossiele brandstoffen.

Het gebruik van zonnepanelen bereidt jouw bedrijf voor op de toekomst. In 2050 is het streven in Nederland om alleen nog maar duurzame energie te gebruiken. Zonnepanelen kunnen een belangrijke rol spelen om dit doel te bereiken. Bovendien geven klanten steeds meer om maatschappelijk verantwoord ondernemen, zoals blijkt uit een enquête van de Consumentenbond. Met een groen imago kun je je als bedrijf onderscheiden van je concurrenten en tegelijkertijd bijdragen aan een duurzamere toekomst voor ons allemaal.

Het gebruik van zonnepanelen bereidt jouw bedrijf voor op de toekomst. In 2050 is het streven in Nederland om alleen nog maar duurzame energie te gebruiken. Zonnepanelen kunnen een belangrijke rol spelen om dit doel te bereiken. Bovendien geven klanten steeds meer om maatschappelijk verantwoord ondernemen, zoals blijkt uit een enquête van de Consumentenbond. Met een groen imago kun je je als bedrijf onderscheiden van je concurrenten en tegelijkertijd bijdragen aan een duurzamere toekomst voor ons allemaal.

Sunpower MAXEON / Performance

Als Elite Dealer van Sunpower kunnen wij tegen een scherpe investering de hoogste kwaliteit zakelijke zonnepanelen bieden. 40 jaar fabrieksgarantie en zeer weinig degradatie maken een uiterst veilige en rendabele investering.

Op zoek naar de beste zakelijke zonnepanelen voor jouw onderneming? Kies voor SunPower zonnepanelen en geniet van talloze voordelen! SunPower is een toonaangevende naam in de zonne-energie-industrie en staat bekend om zijn innovatieve technologieën en hoogwaardige producten. Hier zijn enkele redenen waarom SunPower zonnepanelen de ideale keuze zijn voor zakelijke toepassingen:

  • Hoogste Efficiëntie: SunPower zonnepanelen behoren tot de meest efficiënte panelen op de markt. Met hun geavanceerde Maxeon®-celtechnologie kunnen ze meer zonlicht omzetten in elektriciteit, wat resulteert in een hogere energieopbrengst voor jouw bedrijf. Dit betekent meer besparingen op je energierekening en een snellere terugverdientijd.
  • Esthetisch Aantrekkelijk: Naast hun uitmuntende prestaties hebben SunPower zonnepanelen ook een strak en modern ontwerp. Ze zijn ontworpen om naadloos in te passen in het uiterlijk van jouw bedrijfspand, waardoor ze niet alleen energie-efficiënt zijn, maar ook visueel aantrekkelijk.
  • Milieuvriendelijk Imago: Door te investeren in SunPower zonnepanelen laat jouw bedrijf zien dat duurzaamheid en milieuvriendelijkheid hoog in het vaandel staan. Dit kan positief bijdragen aan het imago van je onderneming en de betrokkenheid van klanten en stakeholders vergroten.
  • Betrouwbare Prestaties: Als zakelijke onderneming wil je kunnen vertrouwen op je zonnepanelen. SunPower staat bekend om zijn duurzame en betrouwbare producten. Dankzij de robuuste constructie en uitgebreide kwaliteitscontroles leveren SunPower zonnepanelen jarenlang topprestaties, zelfs onder de meest veeleisende omstandigheden.
  • Financiële Voordelen: Zakelijke zonnepanelen kunnen aanzienlijke financiële voordelen opleveren, zoals belastingvoordelen en subsidies. Bovendien helpt de besparing op energiekosten om de investering in SunPower zonnepanelen snel terug te verdienen.
  • Langere Levensduur: SunPower zonnepanelen gaan langer mee dan conventionele panelen. Met een uitgebreide productgarantie en een beproefde staat van dienst bieden ze gemoedsrust en een stabiele energieproductie op de lange termijn.

Kortom, SunPower zonnepanelen bieden een winnende combinatie van hoog rendement, betrouwbaarheid, esthetiek en duurzaamheid, waardoor ze de ideale keuze zijn voor zakelijke toepassingen. Neem vandaag nog contact op en ontdek hoe SunPower jouw bedrijf kan helpen om groener en kostenbesparend te opereren met zonne-energie!

Veelgestelde vragen

On-grid zakelijke zonnepanelen zijn verbonden met het openbare elektriciteitsnet. Het overtollige vermogen dat uw zonnepanelen genereren, wordt terug geleverd aan het net, en u kunt elektriciteit van het net halen als uw zonnepanelen niet voldoende produceren. Off-grid systemen werken onafhankelijk van het elektriciteitsnet en vereisen meestal batterijopslag om elektriciteit te leveren wanneer de zon niet schijnt.

Enkele voordelen van zakelijke zonnepanelen zijn:

  • Kostenbesparing: Door zelf opgewekte zonne-energie te gebruiken, kunnen bedrijven hun energierekening aanzienlijk verlagen.
  • Milieuvriendelijk: Zonne-energie is een schone en hernieuwbare energiebron, waardoor de CO2-uitstoot van een bedrijf wordt verminderd.
  • Financiële stimulansen: Veel regeringen bieden belastingvoordelen en subsidies om de installatie van zonnepanelen te stimuleren.
  • Verbeterde reputatie: Investeren in duurzame energie kan de reputatie van een bedrijf verbeteren bij klanten en partners.

Het aantal zonnepanelen dat u nodig heeft, hangt af van verschillende factoren, zoals uw energieverbruik, beschikbare dakoppervlakte, locatie en de efficiëntie van de panelen. Een professionele zonnepaneleninstallateur kan een nauwkeurige schatting maken op basis van uw specifieke situatie.

Ja, er zijn verschillende financieringsopties beschikbaar voor zakelijke zonnepanelen. U kunt ervoor kiezen om ze zelf te kopen, een lening af te sluiten of te kiezen voor een leasing- of huurprogramma. Sommige installateurs bieden ook een Power Purchase Agreement (PPA) aan, waarbij u alleen betaalt voor de opgewekte elektriciteit, zonder de zonnepanelen zelf te bezitten.

Zonnepanelen vereisen over het algemeen weinig onderhoud. Regelmatige reiniging van vuil en stof kan de prestaties verbeteren. De meeste fabrikanten bieden ook garanties op hun panelen, waardoor eventuele defecten gedurende een bepaalde periode worden gedekt.

Zakelijke zonnepanelen zijn fotovoltaïsche panelen die op het dak of de grond van commerciële gebouwen of bedrijfsterreinen worden geïnstalleerd om zonne-energie om te zetten in elektriciteit. Ze zijn specifiek ontworpen om de energiebehoeften van bedrijven te helpen voorzien en de operationele kosten te verlagen.

Op dagen met weinig zonlicht zal de opbrengst van uw zonnepanelen lager zijn. Uw bedrijf zal dan meer afhankelijk zijn van de elektriciteit van het elektriciteitsnet. Dit wordt vaak opgevangen door de energie die overdag wordt opgeslagen in een netgekoppelde accu, als uw zonnepanelensysteem hiermee is uitgerust.

In veel gevallen kunnen zakelijke zonnepanelen aanzienlijk bijdragen aan de energiebehoefte van een bedrijf, maar ze kunnen mogelijk niet alle energie leveren die u nodig heeft. De omvang van het systeem en uw energieverbruik spelen een rol bij het bepalen van de totale energieopbrengst.

De geschiktheid van uw dak hangt af van factoren zoals de oriëntatie, helling, schaduw van gebouwen of bomen, en de draagkracht van het dak. Een professionele zonnepaneleninstallateur kan een dakbeoordeling uitvoeren om te bepalen of uw dak geschikt is voor zonnepanelen.

De meeste zakelijke zonnepanelen hebben een levensduur van 25 tot 30 jaar of zelfs langer. Onze Sunpower COM zonnepanelen hebben maar liefst een garantie van 40 jaar. Gedurende deze periode kunnen ze nog steeds een aanzienlijke hoeveelheid energie produceren, maar de efficiëntie kan geleidelijk afnemen na verloop van tijd.