China hoopt zonne-energie de ruimte in te brengen

China wil het eerste land ter wereld zijn dat een stopcontact voor zonne-energie in de ruimte installeert. Wetenschappers van de China Academy of Space Technology werken aan nieuwe technologie om zonne-energie in de ruimte werkelijkheid te maken, en ze hopen tegen 2050 iets te hebben.

De wetenschappers, geleid door Pang Zhihao, richten de ruimte als een potentiƫle landingsplek voor zonne-energie, omdat de apparatuur niet wordt blootgesteld aan een bewolkte hemel of nachtelijke omstandigheden. Volgens Dezeen is Zhihao optimistisch dat de zonne-energie maar liefst zes keer de energie zal leveren van zonneparken in de atmosfeer van de aarde.

Zhihao en zijn team bouwen momenteel prototypes in Chongqing en zijn van plan de komende tien jaar verschillende modellen te blijven testen. Zodra ze alle details hebben uitgewerkt, zijn ze van plan al in 2030 te beginnen met de bouw van het ruimtestation voor zonne-energie.

Overheden over de hele wereld onderzoeken manieren om schone energie op grotere schaal te gebruiken. Bedrijven onderzoeken ook manieren om hun ecologische voetafdruk te verkleinen, en zonne-energie kan daarvoor een middel zijn. Zo heeft Apple onlangs beloofd om in al zijn winkels en vestigingen 100 procent schone energie te gebruiken. Het bedrijf installeert zonnepanelen op daken om de doelstellingen voor hernieuwbare energie te helpen bereiken. NASA heeft de afgelopen 20 jaar ook gekeken naar het installeren van zonne-energie in de ruimte. Japan wil een zonne-energiecentrale in een baan om de aarde brengen en heeft daarvoor technologie ontwikkeld.

Een van de belangrijkste problemen met zonne-energie in de ruimte is om de energie terug naar de aarde te krijgen, iets wat China hoopt te bereiken via lasers of magnetrons.

Geef een reactie

× Available on SundayMondayTuesdayWednesdayThursdayFridaySaturday