Tesla begint productie van zonnedakpannen in Buffalo, New York

Het is officieel! Tesla is begonnen met het produceren van zonnedakpannen in zijn fabriek in Buffalo, New York. Meer dan honderd werknemers en machines zijn geïnstalleerd in de fabriek van 1,2 miljoen vierkante meter en ze maken nu dakpannen die de zon kunnen gebruiken zonder het uiterlijk van een dak in gevaar te brengen.

Het bedrijf installeert reeds zonnedaken, maar heeft ze op een kleine schaal in de buurt van de voertuigfabriek in Fremont, Californië, gemaakt. Nu de fabriek in Buffalo actief is, zal de productie aanzienlijk stijgen. Gerapporteerd, zullen ook traditionele zonnepanelen in de fabriek worden geproduceerd.

AP News meldt dat Tesla’s partner, Panasonic Corp., de fotovoltaïsche cellen zal produceren, terwijl Tesla-medewerkers deze combineren in modules die passen in de zonnepannen. Zei JB Straubel, Chief Technical Officer van Tesla, “tegen het einde van dit jaar zullen we de opbouw van zonnedakmodules beginnen op een substantiële manier. Dit is een tussentijdse mijlpaal waar we trots op zijn.”

SolarCity is vorig jaar door Tesla verworven voor ongeveer $ 2 miljard. Het werd geleid door familie van Tesla CEO Elon Musk, die op het bestuur van de vennootschap zat. Straubel zei: “Deze fabriek, en de mogelijkheid om zonnepanelen en cellen in de VS te bouwen, maakte deel uit van het feit dat dit project zinvol was.”

Geef een reactie

× Available on SundayMondayTuesdayWednesdayThursdayFridaySaturday