Ontmoet de zonne-energie elektrische camper waar we allemaal op wachten

Tesla en Cummins maken nu grote stappen met hun nieuwe elektrisch aangedreven semi-vrachtwagens, maar een ander langdurig voertuig heeft tot op heden nog een belangrijke sprong naar groenere weiden gemaakt. Duitse camper fabrikant Dethleffs heeft het e.home concept onthuld – een elektrische camper met zonne-energie.

Het idee van een elektrische camper lijkt een goed idee, tot u beseft dat veel van de afgelegen locaties waar u naar reist, waarschijnlijk niet over de laadinfrastructuur beschikt die u nodig heeft. Daar komt het concept van e.home binnen. Omdat het een zonne-aangedreven camper is, kan het de kracht van de zon gebruiken om de accu van de camper op te laden.

De Iveco Daily wordt aangedreven door een 107-pk elektrische motor met verschillende batterijopties, maar de grootste geeft het een bereik tot 174 mijl op de Europese Cyclus. Met het extra gewicht van de camper valt het bereik van het e.home-concept af tot iets meer dan 100 mijl. Dat korte rijbereik maakt niet echt uit, omdat het e.home 334 cm2 dunne-zonnepanelen op zijn buitenkant heeft. De zonnepanelen kunnen tot 3000 watt elektriciteit genereren om de 228-Ah natrium-nikkelchloride batterij aan te zetten.

Naast de zonnepanelen en elektromotor zijn er ook andere effici├źnte trucs voor het e.home concept, zoals een verwarmingssysteem dat gebruik maakt van faseveranderingsmaterialen om warmte op te nemen als de buitentemperatuur boven 79 ┬░ stijgt. De hitte wordt dan losgelaten in de cabine als de temperatuur ’s nachts daalt. Er zijn ook infrarood verwarmingspanelen in de vloer, muren en meubels.

Er zijn ook enkele stuurprogramma’s voor assistentie in de e.home, zoals het Mobile Vehicle Monitoring System en de CampConnect app.

Geef een reactie

× Available on SundayMondayTuesdayWednesdayThursdayFridaySaturday