Nieuwe Noord-Afrikaanse zonneboerderijen kunnen 4,5 Gigawatt energie naar Europa sturen

Het eeuwenoude plan om Europa met zonnebedrijven in Noord-Afrika en het Midden-Oosten te machtigen, kan uiteindelijk een realiteit worden. In juni 2003 heeft TuNur in Tunesië een verzoek ingediend om 4,5 gigawatt (GW) zonne-energie naar Europa te exporteren. Dat is genoeg om 5 miljoen woningen of 7 miljoen elektrische auto’s aan te zetten! Als de joint venture tussen de Britse zonne-specialist Nur Energie en Tunesische en Maltese investeerders succesvol blijkt, zal het energie landschap in Europa voor altijd veranderd worden.

Daniel Rich, de hoofdfunctionaris van TuNur, zei: “Vandaag heb je een markt die behoefte heeft aan veredelbare energie met lage koolstof, die de mechanismen heeft om energie uit andere landen te importeren. Aan de achterkant is een regio met extreme zonne-bron en in nood voor investeringen en ontwikkeling. Tenslotte zijn er technologieën die kunnen voldoen aan de vraag tegen zeer concurrerende prijzen en een zeer hoge lokale impact hebben. “

De Nationale rapporteert dat project snelle vooruitgang maakt. In 2020 wordt de zonnestelsel van TuNur in Tunesië verbonden met Malta, een prestatie die ongeveer 1,6 miljard euro zal kosten. (Het eiland is al verbonden met het Europese vasteland via een onderzeese krachtlijn die verbindt met Sicilië.) Een tweede kabelverbinding verbindt Tunesië met het centrum van Italië op een punt ten noorden van Rome. Een derde kabel, die Tunisië in het zuiden van Frankrijk zou verbinden, is momenteel onderzocht.

Geef een reactie

× Available on SundayMondayTuesdayWednesdayThursdayFridaySaturday