Afgeschreven zeecontainers omgezet naar door zonne-energie aangedreven fietsopslag

Bruisende stedelijke gebieden over de hele wereld zien een grote toename van fietsers door hun straten rijden, sommigen op zeer dure elektrische fietsen. Om extra veiligheid te bieden voor deze prijzige ritten, heeft het slimme bedrijf Cyclehoop een innovatief op zonne-energie fietsopslagcentrum bedacht, gemaakt van hergebruikte zeecontainers – Cycle Hub.

Als leider in de wereld van fietsparkeeroplossingen en -infrastructuren, werkt het in Londen gevestigde Cyclehoop voortdurend aan fietsers veilige opslag en een goede infrastructuur te bieden. Ze werken in een breed scala van producten, van sloten en rekken tot op zonne-energie rijdende paden.

De meest recente toevoeging van het bedrijf is de Container Cycle Hub, een hergebruikte verzendcontainer die fietsen veilig opslaat. De kubusvormige container is klein genoeg om slechts één parkeerplaats te nemen, maar is nog steeds ruim genoeg voor 24 fietsen.

Het interieur van de fietsnaaf is geïnstalleerd met “door gas geassisteerde tweedelige rekken” die eruit kunnen worden getrokken zodat de fiets gemakkelijk op zijn plaats kan worden gereden voordat hij omhoog wordt gebracht naar het bovenste rek.

De schuifdeuren van de naaf openen en sluiten met een mechanisch slot voor eenvoudige, sleutelloze toegang. De deuren zijn gemaakt van geperforeerde panelen en laten natuurlijk licht door het interieur filteren, maar zijn ondoorzichtig genoeg om het zicht van buitenaf te verminderen. De containers zijn ook uitgerust met op zonne-energie werkende bewegingssensorlampen voor extra zichtbaarheid en veiligheid.

Geef een reactie

× Available on SundayMondayTuesdayWednesdayThursdayFridaySaturday