Maak kennis met Solar Cat, een leuke en creatieve kijk op duurzame energie

Zonne-energie heeft net een schattige nieuwe make-over gekregen. Het in New York gevestigde technologiebedrijf Grouphug opende Solar Cat in de New York Hall of Science op Earth Day 2019 als een tentoonstelling om de leuke en creatieve kant van hernieuwbare energie te demonstreren.

Terwijl Grouphug-oprichter Krystal Persaud voorafgaand onderzoek voor het project uitvoerde, interviewde hij 100 New Yorkers en ontdekte dat veel van hen verkeerde opvattingen hadden over zonne-energie. Willen de stigma’s wissen over zonnepanelen wordt een doorn in het oog en alleen beschikbaar voor mensen met een bepaald type huis, Persaud trachtte meer industrieel ontwerp te integreren in zonne-technologie.

“Bij Grouphug is het onze missie om de perceptie te veranderen dat hernieuwbare energie een saai hulpmiddel is dat door de meest bevoorrechte is aangeschaft,” legde Persaud uit op de bedrijfsblog. “De technologie zelf kan worden ontworpen om meer relatable te zijn, een persoonlijkheid te hebben en leuk te zijn.”

Met een team van NYSCI “Explainers”, studenten en een elektrotechnisch ingenieur, werd het Solar Cat-project tot leven gebracht. Het 140-watt katvormige zonnepaneel is aan het raam bevestigd in de New York Hall of Science en gebruikt de zonnestralen om een ​​aangrenzend interactief voetstuk aan te drijven met educatieve feiten over duurzame kracht.

Door een schakelaar op het zonnepaneel om te slaan, kunt u echte energie in een modelhuis sturen en een paar USB-poorten kunnen worden gebruikt om de telefoon van een bezoeker op te laden, allemaal met behulp van de stroomvoorziening van Solar Cat. Door een extra educatief aspect toe te voegen, zijn de cellen waaruit de kat bestaat gemaakt van transparant plastic, wat betekent dat bezoekers de verschillende componenten binnenin onbelemmerd kunnen zien.

Grouphug stopt niet met Solar Cat. Het bedrijf heeft nog meer plannen voor projecten gericht op duurzaam ontwerpen. Het combineren van zonnepanelen met de persoonlijke interesses van een consument (zoals katten) zal hopelijk meer burgers inspireren, in New York en elders, dat hernieuwbare energie niet alleen voor de rijke of technisch onderlegde mensen is. Het bedrijf hoopt ook te laten zien dat zonnetechnologie niet alleen de kracht heeft om de energie van de zon te oogsten, maar ook de kracht om mensen te laten lachen.

Geef een reactie

× Available on SundayMondayTuesdayWednesdayThursdayFridaySaturday