Solar Roof van Tesla is goedkoper dan een gewoon dak

Goed nieuws voor degenen die het nieuwe Solar Roof van Tesla in de gaten hebben gehouden – het bedrijf heeft zojuist prijsbepaling aangekondigd voor zijn fotovoltaïsche tegels en ze komen op slechts $ 21,85 per vierkante meter. Dat is bijna 20 procent goedkoper dan een normaal dak als je de energiebesparing en belastingvermindering meetelt.

De veelgevraagde Solar Roof-dakpannen van Tesla zijn gemaakt van glas gelaagd over een fotovoltaïsche substraat en dienen als vervanging voor traditionele dakbedekkingsmaterialen. Dit zorgt ervoor dat ze eruit zien als het “echte ding” van de grond – hoewel ze veel meer bereiken dan een standaard dak.

Tot nu toe heeft Tesla twee stijlen beschikbaar voor pre-order: een estetische zwarte glastegel en een gladde grijze tegel. De tegels uit Toscane en leisteen zullen begin 2018 beschikbaar zijn voor installatie. Volgens het bedrijf duurt het installeren van een Solar Roof tussen vijf en zeven dagen – en Tesla beheert het hele proces zelf.

Het feit dat de Solar Roof-dakpannen zo zuinig zijn, is lovenswaardig, aangezien Consumer Reports in november voorspelde dat de tegels minder dan $ 24,50 per vierkante meter nodig zouden hebben om te kunnen concurreren met traditionele dakbedekkingsmaterialen. Tesla heeft dit bereikt – en ging een stap verder. Nu biedt het bedrijf een oneindige garantie voor de tegels. “We bieden de beste garantie in de branche – de levensduur van uw huis, of oneindig, afhankelijk van wat zich het eerst voordoet”, vertelde een vertegenwoordiger van Tesla aan Inverse. Consumentenrapporten hebben hun kostenaantallen gebaseerd op 30 jaar aan elektriciteitsbesparingen. Ze hebben geen rekening gehouden met lokale of regeringskortingen, dus de deal wordt nog leuker als je die toevoegt.

Een bijkomend voordeel van het Tesla Solar Roof is dat het wordt aangeprezen als sterker dan een traditioneel dak. In gebieden waar onweer en harde wind ongebreideld zijn, maakt een beter verblijf een groot verschil.

Gelukkige consumenten die het Solar Roof kopen, ontvangen ook de Powerwall 2.0, een batterijopslagapparaat met ingebouwde omvormer. Het maakt verbinding met het elektrische systeem van uw huis, waardoor een huis 100 procent off-the-grid kan gaan. Hoewel het een extra $ 6.500 kost, worden de besparingen op lange termijn geschat op duizenden dollars.

Geef een reactie

× Available on SundayMondayTuesdayWednesdayThursdayFridaySaturday