Tesla’s Buffalo Gigafactory produceert officieel zonnepanelen

De gigantische Gigafactory 2 van Tesla produceert officieel Solar Roof-tegels. Het bedrijf verhuisde vorig jaar de fotovoltaïsche productie van de fabriek in Fremont in Californië naar Buffalo, New York en begon in december officieel met de productie van de tegels.

Tesla produceert zijn fotovoltaïsche glastegels in Buffalo. We weten nog niet hoeveel ze hebben gemaakt, volgens The Buffalo News, “de Solar Roofs staan ​​gepland om de komende maanden op klanten daken te worden geïnstalleerd”. Meer dan een dozijn Tesla-werknemers, waaronder Elon Musk, liet het product vorig jaar tijdens een proefprogramma op hun huis installeren.

Tesla heeft gezegd dat Solar Roofs ongeveer 10 tot 15 procent minder zou kunnen kosten dan een normaal dak dat is uitgerust met traditionele zonnepanelen. Bloomberg New Energy Finance-analist Hugh Bromley is daar niet zo zeker van. Hij vertelde Bloomberg dat hij schat dat een Tesla-dak op een 2000 vierkante meter groot huis ongeveer €47.000 zou kunnen kosten. Ondertussen zouden terracotta tegels met een vijf kilowatt zonnepaneelsysteem volgens Bromley ongeveer €34.000 kunnen kosten, en een bitumen dak met zonnepanelen zou rond €18.000 zijn.

Tesla begon in mei met het opvolgen van orders voor hun Solar Roofs, maar maakte niet bekend hoeveel ze hadden gekregen.

De Buffalo News zei dat de lokale regio rekent op de Buffalo Gigafactory om ongeveer 2.900 nieuwe banen binnen te halen. Tesla zei dat ze 1.460 banen zouden creëren, en dat andere leveranciers en dienstverleners 1.440 banen zouden kunnen creëren in de regio. Tesla zegt dat er ongeveer 500 werknemers in de fabriek zijn, maar heeft niet gespecificeerd hoeveel er voor hen werken en hoeveel voor andere bedrijven zoals Panasonic, met wie Tesla samenwerkt aan zonne-energieproducten in Buffalo. Volgens The Buffalo News is Panasonic afgelopen zomer begonnen met de productie van zonnepanelen op de locatie, en hun personeelsbestand zou tegen het einde van 2017 de top 300 bereiken, met plannen om in de lente 60 mensen toe te voegen.

Geef een reactie

× Available on SundayMondayTuesdayWednesdayThursdayFridaySaturday