Succesvolle Zonnelening in de gemeente Emmen weer opengesteld

Inwoners kunnen weer een zonnelening aanvragen. In 2018 stelt het college van de gemeente Emmen hiervoor drie miljoen beschikbaar. Voor dit jaar is ruim vier ton extra beschikbaar gesteld, voor liggende en nieuwe aanvragen. U kunt de zonnelening onder andere gebruiken om te investeren in zonnepanelen of een zonneboiler.

Wethouder René van der Weide: “De belangstelling voor de zonnelening groeit. Sinds halverwege november was er geen budget meer. We verwachten voor 2018 een nog grotere vraag. Om deze redenen stellen we extra budget voor een lening beschikbaar. We stimuleren inwoners graag bij het duurzamer maken van hun woning. Hierdoor gaat de energierekening omlaag en het is ook nog eens goed voor het milieu.”

Dak geschikt voor zonnepanelen?
Op de pagina Zonnelening Drenthe kunt u bekijken of uw dak geschikt is voor zonnepanelen. Van januari tot halverwege november van dit jaar hebben 308 inwoners een aanvraag ingediend.

Aanvragen
De lening is voorzien van een rentevoordeel, zodat u gunstig kunt lenen. Aanvragen kan via www.snn.eu, de website van het Samenwerkingsverband Noord-Nederland (SNN). In 2017 betalen de provincie Drenthe en de gemeente Emmen de zonnelening gezamenlijk. In 2018 verstrekt de gemeente het volledige bedrag.

Geef een reactie

× Available on SundayMondayTuesdayWednesdayThursdayFridaySaturday