Nieuwe elektrische waterfiets laat je fietsen op rivieren en meren

Vergeet fietsen op saaie oude wegen. Het in Nieuw-Zeeland gevestigde bedrijf Manta5 heeft een draagvleugel-fiets ontwikkeld waarmee fietsers boven water kunnen glijden. Uitgerust met een batterij en een stille 400 watt elektromotor, staat de Hydrofoiler XE-1 klaar om een ​​duik te nemen in de wielerwereld.

Guy Howard-Willis zag een glimp van de kustlijn en waterwegen van Nieuw-Zeeland tijdens het fietsen, hij droomde ervan om op het water te fietsen. Hij ontmoette wielerliefhebber en fietsontwerper Roland Alonzo en zij begonnen aan de ontwikkeling van een waterfiets voor zes jaar. Met de Hydrofoiler XE-1 kunnen avonturiers door het water glijden op rivieren, meren of zelfs de oceaan.

De elektrische fiets kan handmatig worden aangedreven, of fietsers kunnen een boost krijgen van de elektromotor. Een enkele batterijlading biedt ongeveer een uur pedaalondersteuning. Manta5 zegt dat de batterij en motor langdurig in zowel zoet als zout water zullen blijven vanwege de meest geavanceerde waterdichtheidstechnieken.

Een koolstofvezelversterkte nylon propeller produceert stuwkracht op lage snelheid en vermindert de weerstand bij topsnelheid. Het frame van de fiets bestaat uit een aluminiumlegering van vliegtuigkwaliteit, gekozen vanwege zijn lage gewicht en hoge sterkte. Het is eenvoudig om de Hydrofoiler XE-1 te monteren en te vervoeren dankzij het modulaire ontwerp.

Manta5 plant hun pre-sale lancering voor februari 2018; je kunt je hier registreren. Ze hebben de waterfiets geprijsd op ongeveer $ 5,237. Ze zijn van plan om een ​​klein aantal modellen met beperkte oplage in Nieuw-Zeeland uit te geven voordat ze internationaal gaan, maar degenen die buiten het land wonen, kunnen hun interesse nog steeds registreren. Als je in Nieuw-Zeeland woont, kun je ook deelnemen aan de wedstrijd van het bedrijf om hier de eerste Hydrofoiler XE-1 te winnen.

Geef een reactie

× Available on SundayMondayTuesdayWednesdayThursdayFridaySaturday