MyReserve thuisaccu helpt huishoudens om in eigen energiebehoefte te voorzien

Solarwatt, pionier op het gebied van zonne-energie opwekking en -opslag, introduceert de MyReserve thuisaccu in Nederland. Hiermee zijn Nederlandse huishoudens in staat hun zelf opgewekte energie op te slaan. Dankzij de bijbehorende Energy Manager houden ze bovendien controle over het verbruik.

De introductie van thuisaccu’s zal de omgang met energie in Nederland ingrijpend veranderen. Het zelf opwekken van energie maakt consumenten minder afhankelijk van energieleveranciers. De nieuwe generatie thuisaccu stelt hen in staat zelf-opgewekte energie thuis op te slaan. Vervolgens kunnen gebruikers zelf te bepalen op welk moment en voor welk doel deze wordt ingezet. Met de Energy Manager monitoren huiseigenaren het verbruik. Zo worden consumenten niet alleen onafhankelijker, ook maakt de MyReserve het efficiënter, milieuvriendelijker en voordeliger om energie op te wekken, op te slaan, te monitoren en te reguleren.

Meer opslagcapaciteit

In 2015 werd de MyReserve-thuisaccu van Solarwatt onderscheiden met de Innovation Award 2015. De nieuwe thuisaccu’s die nu in Nederland verkrijgbaar zijn, voorzien de gebruiker van meer nieuwe features, zoals meer opslagcapaciteit, clusteringopties en plug-and-play-software-updates voor meer gebruiksgemak. De lancering in Nederland werd uitgesteld vanwege het overweldigende succes van de MyReserve in Duitsland. Dankzij de opening van het nieuwe technologiecentrum Solarwatt Innovation in april 2016 kon Solarwatt de productie opschalen.

De eerste gebruiker van de MyReserve is Arnoud Brouwer, Project Manager Asset Management bij Enexis. Netbeheerder Enexis bereidt zich door middel van diverse projecten voor op de komst van thuisopslag van energie. Deze ontwikkeling zal voor ingrijpende veranderingen in de energievoorziening van Nederlandse huishoudens zorgen. Brouwer gaat vanaf deze maand namens de netbeheerder met dit thuisaccu systeem ervaring opdoen.

Geef een reactie

× Available on SundayMondayTuesdayWednesdayThursdayFridaySaturday