Leonardo DiCaprio op Amsterdams Gala: ‘Niet wereld waarin ik wil leven’

Zonnelening Drenthe

De koraalriffen sterven, de temperatuur op aarde stijgt gemiddeld twee graden en miljoenen klimaatvluchtelingen: dat zijn zaken die acteur Leonardo DiCaprio wil tegengaan, zei hij donderdag in zijn toespraak op het Goed Geld Gala in Amsterdam. “Dit is niet een wereld waarin ik wil leven.”

DiCaprio haalde donderdag 900.000 euro op voor zijn Leonardo DiCaprio Foundation. “We hebben te lang gewacht om de gevolgen van het opwarmen van de aarde aan te pakken”, vertelde hij.

De acteur zet zich met zijn stichting in voor een beter klimaat. Tijdens het evenement horen de goede doelen die door de stichting gesteund worden, hoeveel geld zij van de Postcodeloterij krijgen. Dit jaar kregen 112 organisaties samen het recordbedrag van 357 miljoen euro uit de lotenverkoop van 2017.

DiCaprio (43) zag volgens AT5 uit naar het gala. “Ik kijk ernaar uit om dit jaar bij deze feestelijke bijeenkomst aanwezig te zijn en te spreken over zaken waar ik me zo intens bij betrokken voel.”

De acteur zet zich flink in voor het behoud van het milieu. Zo heeft hij meerdere keren geld gedoneerd aan organisaties die zich inzetten voor het milieu.

Nadal
Ook tennisser Rafael Nadal is aanwezig bij het evenement, voor zijn stichting Rafa Nadal Foundation. Hij mocht een cheque ter waarde van 500.000 euro in ontvangst nemen.

Geef een reactie

× Available on SundayMondayTuesdayWednesdayThursdayFridaySaturday