Tesla’s gigantische batterij in Australië haalt in een paar dagen naar schatting $ 1 miljoen AUD op

‘S Werelds grootste batterijopslagproject – de batterij van Zuid Australië in Tesla – heeft niet alleen geholpen het netwerk te stabiliseren, maar het kan ook behoorlijk winstgevend zijn. Electrek rapporteerde het Powerpack-project van 100 megawatt (MW) / 129 megawattuur (MWh), uitgevoerd door het Franse Neoen, en heeft naar schatting een miljoen Australische dollars (AUD) in enkele dagen binnen geharkt.

De batterij van Zuid Australië, onderdeel van Neoen’s Hornsdale Power Reserve, wordt op twee manieren gebruikt. Per Electrek heeft de overheid toegang tot een groot deel van de capaciteit om het netwerk te stabiliseren, en tot nu toe lijkt het systeem goed te zijn gebruikt – het reageerde in milliseconden op gecrashte kolencentrales in december. En dan heeft Neoen toegang tot ongeveer 30 MW / 90 MWh “om op de onbalansmarkt/APX te handelen”.

Het lijkt erop dat het bedrijf goed gebruik heeft gemaakt van de batterij. Het systeem kan volgens Electrek “overschakelen van laden naar ontladen”, dus Neoen kan profiteren van veranderingen in energieprijzen – vooral in tijden van grote vraag. RenewEconomy heeft een grafiek gedeeld met gegevens van 18 en 19 januari in de Hornsdale Power Reserve “met de werkelijke prijs die is behaald tijdens het kopen (opladen) en verkopen (generatie). Het is moeilijk om zeker te zijn, maar het kan in de twee dagen van de onbalansmarkt/APX ongeveer $ 1 miljoen hebben gemaakt”.

In de grafiek wees Electrek erop dat Neoen elektriciteit kon verkopen voor maar liefst $14.000 AUD – ongeveer $11.294 – per MWh. En tijdens overproductie kan het systeem zichzelf opladen tegen bijna nul kosten.

De publicatie wees er ook op dat het gebruik van het batterijopslagsysteem specifiek is voor de Australische energiemarkt – misschien is het niet zo waardevol in andere markten over de hele wereld. Maar het lijkt erop dat veel mensen in Australië geïnteresseerd zijn in het installeren van meer van dergelijke systemen – Tesla en Neoen hebben al plannen in de maak voor een andere batterij in Victoria, en RenewEconomy zei dat andere batterijen in Zuid-Australië, New South Wales, Queensland en het noorden komen Gebied.

Geef een reactie

× Available on SundayMondayTuesdayWednesdayThursdayFridaySaturday