Windleaf maakt windenergie op bijna elke plek mogelijk

Windchallenge bouwde de The Windleaf, een nieuw type windturbine die het mogelijk maakt om met wind heel lokale energievoorziening te realiseren. De lichtgewicht kleine wind turbine is speciaal ontworpen voor de bebouwde omgeving.

Voor het ontwerp van de molen zijn een aantal aspecten direct uit de natuur geleend. Zo draaien de bladen met de wind mee, net zoals bladeren aan een boom. Daarnaast is er op de bladen een silencer profiel aangebracht. Dat zorgt voor de stille werking van The Windleaf. Uilen gebruiken dezelfde techniek om zo fluisterstil prooien te benaderen. Dankzij deze techniek verdwijnt op 10 meter afstand het geluid van de molen tegen het achtergrondgeluid.

Met de gepatenteerde bladkanteling zet The Windleaf de nieuwe standaard voor lokale energie opwekking. Zeker in de nacht en tijdens de donkere herfst- en wintermaanden, ofwel de perfecte aanvulling op zonnepanelen. De bladkanteling die bij grote windsnelheden plaatsvindt is uniek voor kleine windmolens. Dankzij deze techniek kan de molen ook in de zwaarste herfststormen blijven draaien.

De molens zijn de afgelopen jaren door en door getest in de praktijk en hebben zich ruimschoots bewezen, ook in de zwaarste herfststormen. Nu de molen verder is doorontwikkeld wordt kan The Windleaf in grotere aantallen worden geproduceerd en kan het vizier ook op buiten de landsgrenzen worden gericht. Met als eerste stap Denemarken.

Geef een reactie

× Available on SundayMondayTuesdayWednesdayThursdayFridaySaturday