De elektrische Vespa-scooter van je dromen komt eraan in 2018

Milieubewuste pendelaars, wees blij! Vespa’s eerste elektrische scooter wordt volgend jaar op de markt gebracht en heeft een bereik van ongeveer 100 kilometer. Het goede nieuws werd aangekondigd op de Milan Motorcycle Show door moederbedrijf Piaggio. Hoewel de prijs van de Vespa Elettrica nog niet is onthuld, kan een enthousiaste fan niet wachten om de chique elektrische tweewieler te bemachtigen.

De eerste elektrische scooter van Vespa is zo high-tech als het maar kan. Een 4,3-inch TFT-kleurendisplay zit tussen het stuur en geeft informatie weer over snelheid, bereik en laadniveau. Wanneer de scooter is verbonden met de Vespa Elettrica-app, kunnen ook berichten en telefoontjes worden ontvangen.

Vespa ontwikkelt momenteel een speciale helm die is uitgerust met een ingebouwde Bluetooth-luidspreker en microfoon. De app kan ook op een smartphone worden gebruikt om diagnostische informatie bij te houden en het voertuig op een kaart te lokaliseren.

Volgens Piaggio zal de Elletrica een “superieure prestatie” hebben op een 50cc-scooter, hoewel het bereik ongeveer drie keer kleiner is dan het bereik van de mijl van de 50cc Vespa Primavera. Piaggio zegt dat de nieuwe Vespa Elettrica “perfect is voor stedelijke omgevingen”.

De elektrische scooter laadt binnen vier uur op vanaf een normaal stopcontact en eigenaars van Vespa Elettrica kunnen 10 jaar (of ongeveer 50.000 tot 70.000 km) gebruik van de scooter verwachten.

Piaggio ontwikkelt ook een hybride versie van de Elettrica met een generator op gas. De Elettrica X heeft een bereik van ongeveer 200 kilometer.

Geef een reactie

× Available on SundayMondayTuesdayWednesdayThursdayFridaySaturday