Elon Musk verklaart dat Tesla het elektriciteitsnet van Puerto Rico kan herbouwen

Elon Musk heeft onlangs aangekondigd dat Tesla bereid is om in staat te zijn om het elektriciteitsnet van Puerto Rico te herbouwen vanuit de grond. “Het Tesla-team heeft dit gedaan voor veel kleinere eilanden over de hele wereld,” zei Musk, ” maar er is geen schaalbaarheidsgrens, dus ook voor Puerto Rico. Een dergelijke beslissing zou in handen zijn van de regering van Puerto Rico, PUC (Public Utilities Commission), commerciële belanghebbenden en vooral de mensen van Puerto Rico. ‘ Het grootste deel van het elektriciteitsnet van het eiland is vernietigd en er is al in overleg gepraat over de infrastructuur te herbouwen om duurzamer en veerkrachtiger te zijn. Deze toekomstgerichte aanpak lijkt op maat voor Tesla.

Naar aanleiding van het aanbod van Musk, tweede de gouverneur van Puerto Rico Ricardo Rossello: ‘Laten we praten. Wilt u de wereld de kracht en schaalbaarheid van uw #TeslaTechnologies tonen?” Tesla heeft al de Powerpack-energieopslagtechnologie in gebruik genomen voor Puerto Rico’s kritieke infrastructuur, zoals hulpcentra, online terug te brengen. De Powerpacks zijn gekoppeld aan zonnepanelen om duurzame, veerkrachtige stroomopwekking en opslag op locatie te bieden. De missie om Puerto Rico te samen te brengen zou soortgelijke technologie maar op massale schaal impliceren.

Zoals Musk al zei, heeft Tesla al ervaring met het opbouwen van kleine energie-infrastructuur met behulp van zonnepanelen en Powerpacks op eilanden, waaronder Kauai en Amerikaans Samoa. Er blijven echter uitdagingen bestaan. Hoewel deze moderne infrastructuur meer veerkrachtig kan zijn, kan het nog grotendeels afhangen van stroomleidingen, die door stormen kunnen worden beschadigd, en fysieke componenten zoals zonnepanelen en windturbines, die beide door de orkaan Maria beschadigd zijn. Verder kunnen de mensen van Puerto Rico en hun overheid meer gericht zijn op het overleven van wat bleek te zijn dat het een erg lastig herstel is dan hun energie-infrastructuur opnieuw uitvinden. Desalniettemin kan proactief denken nu heel goed leiden tot een veerkrachtiger Puerto Rico in een toekomst met zware weeromstandigheden.

Geef een reactie

× Available on SundayMondayTuesdayWednesdayThursdayFridaySaturday