De kosten van zonne-energie zijn in een jaar met meer dan 25% gedaald

De schone energie-revolutie gaat door en zonne-energie heeft de leiding. In een recent gepubliceerd rapport heeft de US Department of Energy’s National Renewable Energy Laboratories gedocumenteerd dat de kosten van zonne-energie op basis van grootschalige zonnecellen, in het afgelopen jaar met 30 procent zijn gedaald. Dit gelukkige nieuws komt overeen met een andere recente aankondiging door het SunShot Initiative, een parallelle inspanning binnen het Amerikaanse ministerie van Energie, die verklaarde dat hun kostendoelstellingen voor zonne-energie al jaren waren voldaan voor hun 2020-deadline. Dit alles herinnert eraan dat, ondanks de politiek van het moment, zonne-energie steeds sneller effectiever en toegankelijker wordt, waardoor de weg voor een schonere energie toekomst wordt gebouwd.

Hoewel China vaak door de Amerikaanse president als een gevaarlijke concurrent is aangehaald, is de zonne-renaissance in de Verenigde Staten mogelijk gemaakt door het voortgang in zonne-energie in de Volksrepubliek. Meer zonnepanelen worden geproduceerd in China dan er vraag is, waardoor Amerikaanse importeurs deze technologie tegen lage prijzen kunnen kopen. Als gevolg hiervan is de gemiddelde prijs per watt nu slechts $ 1,03 voor vaste kantelsystemen.

Terwijl het dak en het residentiĆ«le zonnestelsel de meest zichtbare manifestatie van de groei en het bereik van zonne-energie kan vertegenwoordigen, zijn het zonnestelsel met behulp van zware toepassingen, die het potentieel hebben om het spel te veranderen. Met kennis van de steeds dalende prijs van zonne-energie en de vraag van consumenten voor schonere vormen van energie, hebben nutsbedrijven fondsen geĆÆnvesteerd om het aandeel van zonne-energie in hun portefeuille te verhogen. Zo heeft Duke Energy Florida onlangs plannen aangekondigd om 6 miljard dollar aan zonne-infrastructuur te besteden, waarbij zijn voornemens zijn om in kernenergie te investeren, te schrappen. Als de trends doorgaan, is het geschat dat 139 landen, waaronder de Verenigde Staten en China, in 2050 overgaan tot 100 procent hernieuwbare energie.

Geef een reactie

×