Trump belegt 62 miljoen dollar in zonne-energie

President Donald Trump noemt meestal geen zonne-energie, tenzij er sprake is van het bedekken van zijn geliefde grensmuur in zonnepanelen. Maar zijn ministerie van energie (DOE) heeft onlangs een enorme investering in geconcentreerde zonne-energie (CSP) aangekondigd. Onlangs heeft de zonne-industrie het 2020 SunShot Initiative-nutsprogramma voor zonnekosten bereikt, zodat de DOE nu nieuwe investeringsprioriteiten bekijkt.

De DOE heeft onlangs een persbericht uitgegeven waarin zij zullen investeren tot $ 82 miljoen in onderzoek: $ 62 miljoen voor CSP en $ 20 miljoen in elektriciteitstechnologieën, waarbij de nadruk ligt op nieuwe technologieën nu de gemiddelde prijs voor zonne-energie zonnecellen nu zes cent per kilowattuur zijn. De MIT Technology Review stelde voor dat de DOE-ambtenaren denken dat CSP de ruitstabiliteit meer op lange termijn kunnen verbeteren, aangezien CSP-installaties kracht kunnen opslaan als warmte, waardoor ze elektriciteit kunnen blijven produceren wanneer er geen zonneschijn is.

Maar de energie genereren is kostbaarder dan fotovoltaïsche producten. En volgens de MIT Technology Review zijn sommige mensen verdacht dat de DOE zich kan verplaatsen om de steun voor fotovoltaïsche te verzwakken. De begrotingsvoorstel van de Trump-administratie 2018 sloeg bijna 70 procent financiering voor het Bureau energie-efficiëntie en hernieuwbare energie af. Dat is hetzelfde kantoor dat het SunShot-initiatief beheert. De DOE heeft ook eind augustus een financieringsmogelijkheid van $ 50 miljoen aangekondigd voor grootschalige pilotprojecten voor fossiele brandstoffen.

Maar het vermogen van CSP om energie te bewaren is een groot voordeel. David Victor van de universiteit van Californië, San Diego, zei dat investeren in CSP zinvol is, zegt MIT Technology Review: “Mijn algemene indruk is dat we relatief veel geïnvesteerd zijn in fotovoltaïsche en onderbeleggen in [geconcentreerde zonne-energie]. ”

Dan Reicher, uitvoerend directeur van Stanford University’s Steyer-Taylor Center voor Energiebeleid en Financiën, vertelde MIT Technology Review: “[Geconcentreerde zonne-energie] heeft vandaag niet kunnen concurreren met fotovoltaïsche technologieën, maar er zijn veelbelovende onderzoeksgebieden. Gezien de klimaatuitdaging, moeten we eieren in veel, veel nul-koolstofmandjes zetten. “

Geef een reactie

×