Site pictogram Stel zelf je offerte samen! | OUXO

Eerste Tesla Powerwall 2 in Portugal wordt geleverd door OUXO Energy

De eerste Tesla Powerwall 2 wordt deze zomer geïnstalleerd door het Nederlandse OUXO Energy, niet in Nederland maar in de Algarve van het zonnige Portugal.

De Powerwall is besteld door een Nederlandse klant met ook een woning in Portugal, natuurlijk een erg unieke en prachtige opdracht midden in de Algarve. Een elektricien wordt overgevlogen samen met de Powerwall 2 om deze vervolgens in de woning van deze klant te installeren.

Portugal heeft regelmatig nog last van storingen op het energienet waardoor stroom soms een tijd weg is. Door de energie-backup functie in de energy-gateway van de Tesla Powerwall 2 heeft de klant hier geen last meer van. Met de grote capaciteit van 13.5 kWh is er genoeg energie beschikbaar om de woning, in het basisverbruik, een aantal dagen van stroom te voorzien. De overvloed aan zon in Portugal brengt bij dit systeem genoeg energie op om de Powerwall in één dag helemaal op te laden, hierdoor kunnen bijvoorbeeld sproeiers voor het gazon ’s nachts de energie uit de Powerwall gebruiken. In Portugal is het vaak niet mogelijk om het gras overdag te besproeien uit angst voor verbranding door de felle zon. Dit is één van de redenen waarom de klant de Powerwall 2 heeft besteld.

De nieuwe Tesla Powerwall 2 betreft een AC versie welke samenwerkt met elk type zonne-energiesysteem. Bij deze Nederlandse klant werkt de Powerwall samen met 30 zonnepanelen aangesloten op een SolarEdge power optimizer systeem. Via een app kan de klant de Tesla Powerwall 2 bedienen en instellen, de Powerwall kan bijvoorbeeld gebruikt worden voor het verhogen van de zelfconsumptie van de opgewekte energie maar ook voor het opslaan van energie om dit later weer te gebruiken.

Dennis Abel, mede-eigenaar OUXO:

We zijn erg blij met deze opdracht en unieke kans om de eerste Powerwall 2 in Portugal te mogen installeren. De partnership met Tesla blijven we waarderen omdat we nog steeds geloven in opslag van energie en het slim kunnen sturen van energie. Portugal is natuurlijk een uitstekende locatie voor een thuisbatterij zoals de Tesla Powerwall, in Nederland is het vooral interessant om piekspanningen op te vangen met een Powerwall. Zo kunnen we voorkomen dat een klant vanaf een 3 x 25 ampère aansluiting naar een 3 x 50 ampère aansluiting gaat. Voor de beeldvorming; een 3 x 50A aansluiting kost ongeveer €1289,- per jaar terwijl een 3 x 25A aansluiting maar €290,- per jaar kost. Een besparing van bijna €1000,- per jaar en dus een relatief korte terugverdientijd van de Powerwall 2.

Mobiele versie afsluiten