Tesla toont zonnepaneeldak voor huizen

Tesla komt met dakpannen voor huizen die volledig uit zonnepanelen bestaan.

Tesla-CEO Elon Musk heeft dat zaterdag aangekondigd. De panelen bestaan grotendeels uit kwartsglas, maar zien er niet uit als zonnepanelen. Ze zien eruit als normale dakpannen en zijn een stuk steviger. Volgens Musk kunnen de dakpannen “langer mee dan het huis zelf” en zijn ze bestendig tegen zware weersomstandigheden.

Musk toonde huizen die zonnepaneeldakpannen op hun dak hadden en binnen een Tesla-huisbatterij en op die manier in hun energiebehoefte voorzien.

Efficiëntie
De huidige versie van Tesla’s zonnepaneeldakpannen zijn nagenoeg even effectief in het omzetten van zonlicht in elektriciteit als traditionele zonnepanelen.

Maar Musk zei tijdens de presentatie dat het bedrijf bezig is met een manier om de panelen efficiënter te maken dan traditionele zonnepanelen, onder meer door licht te ‘vangen’ in de panelen en op die manier energieverlies te beperken.

SolarCity
De aankondiging komt aan de vooravond van een belangrijke aandeelhoudersvergadering van Tesla. Daar moeten de aandeelhouders beslissen over de voorgenomen overname van zonnepanelenfabrikant SolarCity, een ander bedrijf van Musk.

Tesla hoopt vanaf komende zomer in de Verenigde Staten te beginnen met het installeren van de eerste zonnepaneeldaken. Musk kon nog geen precieze prijzen prijsgeven, maar zei wel dat Tesla’s dakpannen goedkoper zijn dan traditionele dakpannen.

De zonnepaneeldaken passen in de missie van Musk zijn bedrijven – onder meer ruimtevaartbedrijf SpaceX en elektrischeautofabrikant Tesla – om de mensheid minder afhankelijk te maken van fossiele brandstoffen.

Bron: NU.nl

Geef een reactie

× Available on SundayMondayTuesdayWednesdayThursdayFridaySaturday